Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Man visuomet norisi kuo daugiau daržovių patiekti ant pietų stalo. Pagaminti, ką nors įdomesnio ir taip nustebinti šeimą. Jei turite atlikusios bulvių košės nuo pietų ar nuo vakar dienos, ji puikiai susinaudos šiam patiekalui.
1. Iš pradžių bulves nuskuskite.
2. Sudėkite į puodą, įberkite žiupsnį druskos, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir išvirkite.
3. Vištieną supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis.
4. Cukiniją supjaustykite kubeliais, morką supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabaliukais.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite morkas ir svogūną, pakepinkite, kol suminkštės.
6. Sudėkite česnaką, pakaitinkite, kol apsklis aromatas. sudėkite vištieną ir kepkite, kol ši apskrus.
7. Sudėkite cukiniją, žirnelius. Įdėkite sviesto, pabarstykite druska. Miltus suberkite į pieną ir gerai išmaišykite.
8. Užpilkite ant troškinio, pabarstykite smulkintais laiškiniais česnakais ir petražolėmis. Pakaitinkite, kol troškinys pradės tirštėti.
9. Išvirtas bulves sutrinkite. Įdėkite sviesto, pieno bei gerai išmaišykite.
10. Į kepimo formą dėkite troškinį. Ant viršaus gražiai paskirstykite bulvių košę. Šakute galima gražiai „sušiaušti“ viršų.
11. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę apie 25 minutėms, kol apkepo viršus pradės gražiai skrusti. Skanaus.
Ingredientai
- vištienos filė: 500 gramų
- cukinijos: 0,5 vieneto
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- žalieji žirneliai: 1 saujos
- laiškiniai česnakai: 1 pundelio
- petražolės: 1 pundelio
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- aliejus: šlakelio
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- pienas: 1 stiklinės
- druska: pagalo skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
- Bulvių košės kepurei:
- bulvės: 6
- druska: žiupsnio
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- pienas: 100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves nuskuskite.
2. Sudėkite į puodą, įberkite žiupsnį druskos, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir išvirkite.
3. Vištieną supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis.
4. Cukiniją supjaustykite kubeliais, morką supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabaliukais.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite morkas ir svogūną, pakepinkite, kol suminkštės.
6. Sudėkite česnaką, pakaitinkite, kol apsklis aromatas. sudėkite vištieną ir kepkite, kol ši apskrus.
7. Sudėkite cukiniją, žirnelius. Įdėkite sviesto, pabarstykite druska. Miltus suberkite į pieną ir gerai išmaišykite.
8. Užpilkite ant troškinio, pabarstykite smulkintais laiškiniais česnakais ir petražolėmis. Pakaitinkite, kol troškinys pradės tirštėti.
9. Išvirtas bulves sutrinkite. Įdėkite sviesto, pieno bei gerai išmaišykite.
10. Į kepimo formą dėkite troškinį. Ant viršaus gražiai paskirstykite bulvių košę. Šakute galima gražiai „sušiaušti“ viršų.
11. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę apie 25 minutėms, kol apkepo viršus pradės gražiai skrusti. Skanaus.
Raktažodžiai:
vistienos file, cukinijos, morkos, svogunai, cesnakas, zirneliai, apkepas, sviestas, aliejus, pienas, druska, pipirai, bulves
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Vištienos ir bulvių apkepas su sūriu bei pievagrybiais
Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Jažynka - bulvių, morkų ir žirnelių troškinys
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Bulvių košės apkepas
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS
Bulvių košė su parmezano sūriu, grietinėle ir sviestu
KIAULIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINUKAS
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Bulvių apkepėlė - tobulai vakarienei su stikline kefyro!
Vištienos maltinukai su cukinija ir kukusu bei daržovių garnyru
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS