Kepta žąsis su obuoliais (kmynų, medaus ir prieskonių paukštienai marinatas)

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Kepta žąsis su obuoliais (kmynų, medaus ir prieskonių paukštienai marinatas)

Paskelbė:

Ši kepta žąsis su obuoliais yra puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti gausiu ir skaniu patiekalu, kuris ne tik sužavės svečius, bet ir taps tikru šventiniu stalo centru. Kmynai ir medus suteikia žąsiai gilų ir aromatingą skonį, o obuoliai – rūgštelę, kuri puikiai dera su riebia paukštiena. Keptos žąsies mėsa yra traški išorėje ir sultinga viduje, todėl tai tikrai nepamirštamas patiekalas!


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Žąsis – labai geras baltymų ir maistinių medžiagų šaltinis, ypač vertingas B grupės vitaminais, kurie palaiko energijos apykaitą ir nervų sistemos sveikatą.
  • Kmynai – turi antimikrobinių savybių, padeda virškinimui ir puikiai dera su paukštienos patiekalais, suteikdami jiems papildomo aromato.
  • Medus – puikus natūralus saldiklis, turintis antioksidantų, padedančių kovoti su uždegimais ir stiprinančių imunitetą.
  • Česnakas – žinomas dėl savo antibakterinių ir antivirusinių savybių, taip pat padeda sumažinti cholesterolio kiekį ir palaikyti širdies sveikatą.
  • Obuoliai – yra puikus skaidulų ir vitamino C šaltinis, padeda virškinimui ir stiprina imunitetą.


Ingredientai

  • žąsys: 1 (manoji svėrė šiek tiek virš 4 kilogramų)
  • prieskoniai paukštienai
  • kmynai
  • medus
  • česnakas
  • rūgštūs obuoliai


Recepto paruošimas

1. Žąsį iš vakaro nuplaukite ir ištrinkite kmynais.

2. Kitos dienos ryte pasidarykite medaus, prieskonių bei česnako mišinį.

3. Pasiruoštu mišiniu ištepkite žąsį (tiek išorę, tiek vidų). Palikite pusdieniui pasimarinuoti.

4. Prieš kepdami, žąsį prikimškite obuoliais.

5. Dėkite į kepimo indą. Įpilkite šiek tiek vandens, kad bėgant riebalams nesviltų.

6. Kepkite maždaug 3,5 valandos 200 laipsnių temperatūroje. Pirmiau kepkite uždengę su folija ir kas maždaug 30 minučių palaistydami išbėgusiais riebalais.

7. Likus kepti apie 30 minučių atidenkite žąsį ir leiskite jai gražiai apskrusti. Skanaus!