Antienos kulšelės apelsinų marinate

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Antienos kulšelės apelsinų marinate

Paskelbė:

Šios antienos kulšelės apelsinų marinate yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams patiekalams. Apelsinų sultys suteikia subtilų saldumą, o prieskoniai, tokie kaip cinamonas, žvaigždiniai anyžiai ir imbieras, prideda šiltą ir egzotišką skonį. Keptos antienos kulšelės tampa sultingos ir minkštos, todėl šis patiekalas yra malonus kiekvienam gurmanui. Šiuo receptu galite mėgautis tiek su bulvių koše, tiek su šviežiomis salotomis.


Naudingos sudedamosios dalys:
Antiena yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda raumenų augimui ir atstatymui, taip pat stiprina imunitetą. Apelsinai, turintys daug vitamino C, padeda stiprinti imuninę sistemą, skatina odos sveikatą ir pagerina geležies pasisavinimą. Imbieras turi priešuždegiminių savybių, padeda virškinimui ir mažina pykinimą. Česnakai yra natūralūs antibakteriniai agentai, stiprinantys imunitetą ir turintys širdies sveikatai naudingų savybių. Cinamonas padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o žvaigždiniai anyžiai turi antioksidacinių savybių, kovodami su laisvaisiais radikalais. Šiame recepte taip pat rasite vertingų žolelių, tokių kaip čiobreliai, rozmarinas ir šalavijas, kurie yra puikūs natūralūs antioksidantai.


Ingredientai

  • Antienos kulšelės: 4 vnt.
  • Apelsinai: 1 vnt.
  • Cinamono lazdelės: 2 vnt.
  • Žvaigždiniai anyžiai: 4 vnt.
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Imbiero šaknis: 1 cm
  • Česnakai: 4 skiltelės
  • Apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
  • Žolelės - čiobrelis, rozmarinas, šalavijas: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Imbierą nulupti, supjaustyti šiaudeliais i ir sudėti į dubenėlį.

2. Prie imbiero sudėti nuluptas česnakų skilteles.

3. Apelsiną supjaustyti gabaliukais.

4. Iš kito apelsino išspausti sultis.

5. Viską sudėti prie imbiero su česnakais.

6. Ten pat sudėti ir kitus prieskonius - anyžius, visas žoleles, lauro lapus, druską ir pipirus.

7. Viską gerai išmaišyti ir marinatą supilti ant antienos kulšelių.

8. Išmaišyti, kad visos kulšelės pasidengtų marinatu, indą uždengti ir perkelti į šaldytuvą marinuotis 12-24 val.

9. Kepti įkaitintoje iki 250 C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Tada sumažinti temperatūrą iki 160 C ir dar kepti 1,5-2 val.

10. Iškepusias kulšeles patiekti su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.