Anties krūtinėlė - antis su azijos prieskoniu

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Anties krūtinėlė - antis su azijos prieskoniu

Paskelbė:

Šis receptas suteikia galimybę mėgautis išskirtiniu, Azijos skonių pripildytu patiekalu, kurio pagrindinis elementas – sultinga anties krūtinėlė. Kepant su dūmine druska ir figų padažu, antis įgauna subtilų rūkytą skonį ir saldžiai aštrų užbaigimą. Patiektos su basmati ryžiais, daržovėmis ir sojos padažu, šios anties krūtinėlės suteiks jums ne tik malonų skonį, bet ir vertingų maistinių medžiagų. Tai puikus pasirinkimas romantiškai vakarienei arba ypatingoms progoms.


Naudingos sudedamosios dalys

  • Antienos krūtinėlė: Antiena yra puikus baltymų šaltinis, be to, ji turi mažiau riebalų nei raudona mėsa, todėl padeda išlaikyti sveiką kūno masę. Antiena taip pat yra turtinga geležimi, kuri svarbi kraujo gamybai.
  • Basmati ryžiai: Šie ryžiai yra lengvai virškinami ir turi mažesnį glikemijos indeksą nei kitų rūšių ryžiai, todėl idealiai tinka palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.
  • Morkos: Morkos yra puikus beta-karoteno šaltinis, kuris padeda stiprinti regėjimą ir odos sveikatą.
  • Cukinijos: Cukinijos turi daug vandens, mažai kalorijų ir yra naudingos širdies sveikatai dėl savo mažo riebalų kiekio bei gausaus skaidulų kiekio.
  • Imbieras: Imbieras turi priešuždegiminių savybių, padeda gerinti virškinimą ir stiprina imunitetą.
  • Sojos padažas: Sojos padažas praturtina maistą baltymais ir natūraliai suteikia druskos skonį, be per didelio natrio kiekio.


Ingredientai

  • antienos krūtinėlė
  • dūminė druska
  • grūsti pipirai
  • figų padažas
Patiekimui:
  • basmati ryžiai: 1 puodelio
  • morkos
  • cukinijos (nėra būtina)
  • imbieras
  • česnakas
Daržovėms:
  • agurkai
  • ridikėliai
  • kalendra
  • sojos padažas


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje santykiu 1 stiklinė ryžių: 1,6 stiklinės vandens maždaug 12 minučių nuo užvirimo nemaišant ir neatidenginėjant.

2. Tada keptuvėje pakepinkite smulkintą morką, jei naudosite, po to dėkite cukiniją, dėkite susmulkinto česnako bei imbiero, viską sumaišykite su išvirtais ryžiais.

3. Tuomet anties krūtinėlę apkepinkite keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes (pirmiau kepkite odele į apačią), po to dėkite 10 minučių į orkaitę (vidus privalo likti rausvas!).

4. Ant iškeptos anties berkite dūminės druskos, pipirų, šlakstykite figų padažo ir leiskite pailsėti keletą minučių.

5. Daržoves susmulkinkite, suguldykite lėkštėje, pašlakstykite sojos padažu. Patiekite ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook