Vytinta anties krūtinėlė
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Vien dėl šių dviejų receptą aš pradėjau pirkti antienos krūtinėlę daug dažniau. Abu receptai labai pamilti mano šeimos. Įprastai susivalgo taip greitai, kad paskutiniu metu net gaminu iš dvigubos normos. Rekomenduoju ir Jums pamėginti jau šiandien!
1. Pirmas variantas: Anties krūtinėlę išimame iš pakuotės ir nusausiname.
2. Į indą, kuriame laikysime krūtinėlę supilame 0,5 centimetro storio druskos sluoksnį, ant viršaus uždedame antienos krūtinėlę.
3. Užpilame krūtinėlę likusia druska, kad pilnai apsemtų.
4. Indą uždengiame bei įdedame į šaldytuvą 24 valandoms.
5. Po 24 valandų išimame anties krūtinėlę iš druskos, nuplauname ir labai gerai nusausiname. Įtriname pipirais.
6. Tada suvyniojame krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabiname gerai vėdinamoje vietoje maždaug 1-2 savaitėms. Aš pati laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės.
7. Kaip žinoti ar jau išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėjame, privalo būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visai sukietėjusi.
8. Antras variantas: Sumaišome druską, cukrų bei prieskonius. Patriname masę smulkintuvu, kad susismulkintų pipirai bei žolelės.
9. Į indą, kuriame laikysime antienos krūtinėlę supilame 0,5 centimetro storio druskos mišinio sluoksnį, ant viršaus uždedame krūtinėlę.
10. Užpilame anties krūtinėlę likusiu mišiniu, kad pilnai apsemtų.
11. Indą uždengiame ir įdedame į šaldytuvą 24 valandoms.
12. Po 24 valandų išimame anties krūtinėlę iš druskos mišinio, nuplauname ir labai gerai nusausiname.
13. Suvyniojame krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabiname gerai vėdinamoje vietoje maždaug 1-2 savaitėms. Aš pati laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės.
14. Kaip žinoti ar jau išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėjame, privalo būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visai sukietėjusi. Skanaus!
Ingredientai
- Pirmas variantas:
- anties filė su oda: 1
- rupi druska: 2 stiklinių
- grūsti baltieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Antras variantas:
- anties filė su oda: 1
- rupi druska: 1 stiklinės
- cukrus: 1 stiklinės
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- juodųjų pipirų grūdeliai: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovintas šalavijas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmas variantas: Anties krūtinėlę išimame iš pakuotės ir nusausiname.
2. Į indą, kuriame laikysime krūtinėlę supilame 0,5 centimetro storio druskos sluoksnį, ant viršaus uždedame antienos krūtinėlę.
3. Užpilame krūtinėlę likusia druska, kad pilnai apsemtų.
4. Indą uždengiame bei įdedame į šaldytuvą 24 valandoms.
5. Po 24 valandų išimame anties krūtinėlę iš druskos, nuplauname ir labai gerai nusausiname. Įtriname pipirais.
6. Tada suvyniojame krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabiname gerai vėdinamoje vietoje maždaug 1-2 savaitėms. Aš pati laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės.
7. Kaip žinoti ar jau išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėjame, privalo būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visai sukietėjusi.
8. Antras variantas: Sumaišome druską, cukrų bei prieskonius. Patriname masę smulkintuvu, kad susismulkintų pipirai bei žolelės.
9. Į indą, kuriame laikysime antienos krūtinėlę supilame 0,5 centimetro storio druskos mišinio sluoksnį, ant viršaus uždedame krūtinėlę.
10. Užpilame anties krūtinėlę likusiu mišiniu, kad pilnai apsemtų.
11. Indą uždengiame ir įdedame į šaldytuvą 24 valandoms.
12. Po 24 valandų išimame anties krūtinėlę iš druskos mišinio, nuplauname ir labai gerai nusausiname.
13. Suvyniojame krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabiname gerai vėdinamoje vietoje maždaug 1-2 savaitėms. Aš pati laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės.
14. Kaip žinoti ar jau išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėjame, privalo būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visai sukietėjusi. Skanaus!
Raktažodžiai:
antis, druska, antiena, anties krutinele, krutinele, pipirai, cukrus, ciobrelis, salavijas
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
keptos anties receptas
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Vištienos kotletai su sūriu
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Pekino antis kepta orkaitėje
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ
Vištienos krūtinėlė majoneze
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
Vištienos krūtinėlė su špinatais
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Įdaryta vištos krūtinėlė su morkų įdaru
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Vištienos krūtinėlė orkaitėje
Traškus vištienos kepsnys
Soti mišrainė su vištiena
Neįtikėtinai gardus užkandis su slyva ir antienos file
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais
SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis