Kepta antis su ryžiais ir spanguolėmis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Anot statistinių duomenų, antis vis dažniau atsiduria ant lietuvių stalo, ypatingai, kai artėja didžiausios metų šventės. Antiena tikrai džiugina savo universalumu - iš viso paukščio galite pagaminti net kelis skirtingus patiekalus! Pavyzdžiui, pagrindines (kur daugiausiai mėsos), anties dalis galite iškepti, iš smulkesnių ir labiau kaulėtų išvirti sriubą, o iš kepenėlių pagaminti gurmaniško skonio paštetą. Antienoje itin gausu žmogaus organizmui vertingų vitaminų, bet net šio fakto nežinodami, daugelis žmonių šią mėsą renkasi dėl to, kad ji labai liesa. Vis dėlto, verta nepamiršti fakto, kad anties odelė pasižymi labai dideliu riebalų kiekiu.
O aš šį kartą Jums papasakosiu, kaip labai skaniai iškepti įdarytą antį su ryžiais ir spanguolėmis. Toks receptas puikiai tiks Kalėdoms, Velykoms ar kitoms šventėms.
1. Pirmiausia antį nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2. Tada nupjauname perteklinius riebalus nuo apatinės anties dalies. Aš pati asmeniškai rekomenduoju šlaunelių odą subadyti šakute, o krūtinėlės odoje padaryti negilius įpjovimus.
3. Grūstuvu sutriname nuluptas česnako skilteles, sudedame į dubenį, užpilame žaliosios citrinos sultimis ir medumi, suberiame džiovintą rozmariną ir šiek tiek pasūdome. Viską gerai išmaišome, marinatu ištriname anties išorę bei vidų ir mažiausiai 2 valandoms paliekame šaldytuve.
4. Per tą laiką, kol antis marinuojasi, pasiruošiame įdarą.
5. Ryžius išverdame pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Paskui virtus ryžius sumaišome su džiovintomis spanguolėmis, įberiame šiek tiek cinamono, druskos ir pipirų, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišome.
6. Kai antis išsimarinuoja, ištraukiame ją iš šaldytuvo ir užsiūvame kaklą.
7. Įdarome ryžių ir džiovintų spanguolių įdaru bei užsiūvame apatinę anties dalį, kad įdaras neiškristų. Norėdami, kad kepimo metu antis išlaikytų savo gražią formą, kojas surišame siūlu.
8. Suruoštą antį dedame į kepimo skardą ir kepame iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 7-8 valandas.
9. Maždaug kas 60 minučių apšlakstome antį iš jos išbėgusiais riebalais, o kai mėsa bus beveik iškepusi, temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių ir kepame dar apie 20 minučių. Nustebsite, bet šventinė antis puikiai dera su bruknių arba spanguolių uogiene! Skanaus!
O aš šį kartą Jums papasakosiu, kaip labai skaniai iškepti įdarytą antį su ryžiais ir spanguolėmis. Toks receptas puikiai tiks Kalėdoms, Velykoms ar kitoms šventėms.
Ingredientai
- antys: 1 vidutinio dydžio (~3 kilogramų)
- Marinatui:
- česnakas: 6 skiltelių
- medus: 3 valgomųjų šaukštų
- žaliosios citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
- džiovinti rozmarinai: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
- Įdarui:
- ryžiai: 300 gramų
- džiovintos spanguolės: 150 gramų
- cinamonas: 3 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia antį nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2. Tada nupjauname perteklinius riebalus nuo apatinės anties dalies. Aš pati asmeniškai rekomenduoju šlaunelių odą subadyti šakute, o krūtinėlės odoje padaryti negilius įpjovimus.
3. Grūstuvu sutriname nuluptas česnako skilteles, sudedame į dubenį, užpilame žaliosios citrinos sultimis ir medumi, suberiame džiovintą rozmariną ir šiek tiek pasūdome. Viską gerai išmaišome, marinatu ištriname anties išorę bei vidų ir mažiausiai 2 valandoms paliekame šaldytuve.
4. Per tą laiką, kol antis marinuojasi, pasiruošiame įdarą.
5. Ryžius išverdame pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Paskui virtus ryžius sumaišome su džiovintomis spanguolėmis, įberiame šiek tiek cinamono, druskos ir pipirų, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišome.
6. Kai antis išsimarinuoja, ištraukiame ją iš šaldytuvo ir užsiūvame kaklą.
7. Įdarome ryžių ir džiovintų spanguolių įdaru bei užsiūvame apatinę anties dalį, kad įdaras neiškristų. Norėdami, kad kepimo metu antis išlaikytų savo gražią formą, kojas surišame siūlu.
8. Suruoštą antį dedame į kepimo skardą ir kepame iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 7-8 valandas.
9. Maždaug kas 60 minučių apšlakstome antį iš jos išbėgusiais riebalais, o kai mėsa bus beveik iškepusi, temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių ir kepame dar apie 20 minučių. Nustebsite, bet šventinė antis puikiai dera su bruknių arba spanguolių uogiene! Skanaus!
Raktažodžiai:
antis, cesnakas, medus, kepta antis, ryziai, spanguoles, rozmarinas, druska, pipirai, cinamonas, alyvuogiu aliejus
Kepta antis
Orkaitėje kepta antis su majonezu
keptos anties receptas
Įdaryta antis
Pekino antis kepta orkaitėje
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Vytinta anties krūtinėlė
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Kepta bebro uodega - kaip pagaminti?
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Tailandietiškos antienos salotos su žuvies padažo užpilu
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
Miegokite be telefonų, žiūrėkite į dangų, gerkite vyną – pataria neurochirurgas
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
BROKOLIŲ SALOTOS SU DŽIOVINTOMIS SPANGUOLĖMIS
Naminės garstyčios su medumi
Kvapni frikadelių sriuba su ryžiais
Kas vyksta su smegenimis, jei suvalgytume po vieną raugintą agurką per dieną
Karamelizuotos kriaušės
Vištienos širdelių guliašas baltame padaže su grietinėle
Greitai pagaminami spelta makaronai su šparagais ir sūriu (be mėsos)