Šildanti ir soti sriuba su antiena ir daržovėmis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Sriubų receptai

Šildanti ir soti sriuba su antiena ir daržovėmis – šis receptas puikiai tiks žiemos vakarams, kai norite pasimėgauti šiltu ir sotumu prisotintu patiekalu. Sriuba su antiena, ryžiais ir daržovėmis yra kupina skonio, o jos aromatingas sultinys su sojos padažu, citrina ir čili paprika prideda malonios aštrumo ir rūgštumo pusiausvyros.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
Antiena: Ši mėsa suteikia sriubai gilų ir turtingą skonį. Keptos antienos krūtinėlės yra puikus pagrindas šiai sriubai, nes jos tampa labai sultingos ir skanios.
Daržovės: Poras, paprikos, morkos ir kukurūzai prideda tekstūros ir gaivumo, o kartu su sultiniu jie suteikia sriubai šviežumo ir saldumo.
Aromatingas sultinys: Sojos padažas, česnakas, citrina ir čili paprikos suteikia sriubai unikalų skonį, o cukrus subalansuoja šių ingredientų rūgštumą ir aštrumą.
Ryžiai: Ryžiai padeda sulaikyti skystį ir suteikia sriubai sotumo, o jei norite, juos galite pakeisti makaronais.
Sezamo sėklos: Pabaigoje užbarstytos sezamo sėklos suteikia puikų traškumą ir malonų skonį.
Ingredientai
- šviežia antienos krūtinėlė: 500 gramų
- ryžiai: 200 gramų (galima, jeigu norisi, pakeisti makaronais)
- šviežias poras: gabaliuko
- raudonosios paprikos: 1 (nedidelės)
- morkos: 2 (nedidelės)
- konservuoti kukurūzai: 100 gramų
- sezamo sėklos: žiupsnelio
- vanduo: 1 litro
- sojos padažas: 45 mililitrų
- česnakas: 2 skiltelių
- citrinos: 1 skiltelės
- džiovinta čili paprika: žiupsnelio
- cukrus: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, nupilame vandenį bei atidedame į šoną.
2. Tada porą supjaustome pusžiediais, papriką bei morkas - plonais šiaudeliais.
3. Tuomet antienos krūtinėles gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Odelę įpjauname skersai bei išilgai.
4. Krūtinėles žemyn odele dedame į šaltą keptuvę ir ant mažos kaitros kepame tol, kol gražiai apskrunda (susidariusius riebalus nupilame bei panaudojame bulvių kepimui).
5. Tada apverčiame krūtinėles ir dar pakepame keletą minučių.
6. Suvyniojame į foliją ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
7. Sultinys: Į puodą supilame vandenį, sojos padažą, dedame česnaką, citriną, čili paprikas ir cukrų. Išmaišome bei verdame maždaug 10 minučių.
8. Tada sultinį nukošiame per sietelį, dar kartą supilame į puodą, suberiame porą ir paverdame maždaug 1-2 minutes.
9. Po to į dubenėlį dedame ryžius, papriką, morkas, kukurūzus ir griežinėliais supjaustytą antieną.
10. Ant viršaus užpilame sultinio su poru, užbarstome sezamo sėklų ir patiekiame. Lepinamės!
Panašūs receptai











