Šildanti ir soti sriuba su antiena ir daržovėmis

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Sriubų receptai


Šildanti ir soti sriuba su antiena ir daržovėmis

Paskelbė:

Šildanti ir soti sriuba su antiena ir daržovėmis – šis receptas puikiai tiks žiemos vakarams, kai norite pasimėgauti šiltu ir sotumu prisotintu patiekalu. Sriuba su antiena, ryžiais ir daržovėmis yra kupina skonio, o jos aromatingas sultinys su sojos padažu, citrina ir čili paprika prideda malonios aštrumo ir rūgštumo pusiausvyros.


Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Antiena: Ši mėsa suteikia sriubai gilų ir turtingą skonį. Keptos antienos krūtinėlės yra puikus pagrindas šiai sriubai, nes jos tampa labai sultingos ir skanios.

  • Daržovės: Poras, paprikos, morkos ir kukurūzai prideda tekstūros ir gaivumo, o kartu su sultiniu jie suteikia sriubai šviežumo ir saldumo.

  • Aromatingas sultinys: Sojos padažas, česnakas, citrina ir čili paprikos suteikia sriubai unikalų skonį, o cukrus subalansuoja šių ingredientų rūgštumą ir aštrumą.

  • Ryžiai: Ryžiai padeda sulaikyti skystį ir suteikia sriubai sotumo, o jei norite, juos galite pakeisti makaronais.

  • Sezamo sėklos: Pabaigoje užbarstytos sezamo sėklos suteikia puikų traškumą ir malonų skonį.


Ingredientai

  • šviežia antienos krūtinėlė: 500 gramų
  • ryžiai: 200 gramų (galima, jeigu norisi, pakeisti makaronais)
  • šviežias poras: gabaliuko
  • raudonosios paprikos: 1 (nedidelės)
  • morkos: 2 (nedidelės)
  • konservuoti kukurūzai: 100 gramų
  • sezamo sėklos: žiupsnelio
Sultiniui: 
  • vanduo: 1 litro
  • sojos padažas: 45 mililitrų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • citrinos: 1 skiltelės
  • džiovinta čili paprika: žiupsnelio
  • cukrus: žiupsnelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, nupilame vandenį bei atidedame į šoną.

2. Tada porą supjaustome pusžiediais, papriką bei morkas - plonais šiaudeliais.

3. Tuomet antienos krūtinėles gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Odelę įpjauname skersai bei išilgai.

4. Krūtinėles žemyn odele dedame į šaltą keptuvę ir ant mažos kaitros kepame tol, kol gražiai apskrunda (susidariusius riebalus nupilame bei panaudojame bulvių kepimui).

5. Tada apverčiame krūtinėles ir dar pakepame keletą minučių.

6. Suvyniojame į foliją ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.

7. Sultinys: Į puodą supilame vandenį, sojos padažą, dedame česnaką, citriną, čili paprikas ir cukrų. Išmaišome bei verdame maždaug 10 minučių.

8. Tada sultinį nukošiame per sietelį, dar kartą supilame į puodą, suberiame porą ir paverdame maždaug 1-2 minutes.

9. Po to į dubenėlį dedame ryžius, papriką, morkas, kukurūzus ir griežinėliais supjaustytą antieną.

10. Ant viršaus užpilame sultinio su poru, užbarstome sezamo sėklų ir patiekiame. Lepinamės!