Kepta anties krūtinėlė su smidrais, pomidorais ir šviežiomis bulvytėmis

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Kepta anties krūtinėlė su smidrais, pomidorais ir šviežiomis bulvytėmis

Paskelbė:

Šis receptas su anties krūtinėle, smidrais, pomidorais ir šviežiomis bulvytėmis puikiai derina sodrų skonį ir sveiką garnyrą. Antienos krūtinėlė su traškia odele, švelnūs smidrai, švieži vyšniniai pomidorai ir aštriai pagardintos bulvytės su sviestu ir medumi – šis patiekalas garantuoja nepamirštamą skonį. Patiekalas gali būti tiek kasdienis, tiek iškilmingas.


Nauda sveikatai:

Anties mėsa yra puikus baltymų ir geležies šaltinis, svarbus kraujo sveikatai ir imunitetui. Smidrai turi daug vitamino K, vitamino C ir folio rūgšties, kurie palaiko kaulų, odos ir kraujo sveikatą. Pomidorai yra antioksidantai, turintys vitamino C ir likopeno, stiprinančio širdies sveikatą. Šviežios bulvės yra puikus angliavandenių šaltinis, teikiančios energijos.


Ingredientai

  • antienos filė su oda: 500 gramų (2 gabaliukų)
  • švieži smidrai: 250 gramų
  • vyšniniai pomidorai: 100 gramų
  • virtos šviežios bulvytės: 4-6
  • sviestas: gabaliuko
  • medus: 1 arbatinio šaukštelio
  • tirštas balzamiko actas: šlakelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių antienos krūtinėles gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.

2. Odelę įpjauname įstrižai bei dedame odele žemyn į šaltą keptuvę.

3. Kepame ant silpnos kaitros tol, kol odelė apskrus, tada apverčiame bei dar kepame keletą minučių.

4. Po to suvyniojame į foliją bei paliekame šiltai pastovėti.

5. Smidrus galima paruošti dviems būdais: nupjauname kietus smidrų galus, perpjauname perpus, sudedame į pasūdytą verdantį, paverdame keletą minučių (tik neperverdame) ir perdedame į indą su šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Arba iškart dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus bei kepame ant silpnos ugnies kol suminkštės, bet išliks traškūs.

6. Paskui padidiname kaitrą, sudedame pomidoriukus, nuolatos vartydamos kepame, kol jie apskrus.

7. Sudedame sviestą, medų, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei gerai išmaišome.

8. Bulvytes taipogi apskrudiname keptuvėje.

9. Galiausiai viską išdėliojame lėkštėje bei apšlakstome balzamiko actu. Patiekiame ir skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook