keptos anties receptas
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Vyrauja nuomonė, kad kuo daugiau egzotiškų, ne tipinių lietuviškai virtuvei ingredientų skaičius ir gaminimo sudėtingumas nulemia tai, kiek skanus yra patiekalas. Aš sakau –NE! Ši šventinė antis YRA TAI, ko reikia, kad atsiskleistų tikrasis anties SKONIS. Tiesiog antis, tiesiog pipirai, tiesiog druska ir kmynai. Vos keletas paprastų, mūsų taip pamėgtų prieskonių, viena vienintelė kepimo skarda ir tai viskas, ko reikia virtuvėje ir šventinėje lėkštėje.
ANTIES (2-2,5 kg) MARINAVIMAS:
90 g druskos, 9 g juodųjų pipirų ir 9 g kmynų pakepinti sausoje keptuvėje (proporcijų kiekį reguliuoti individualiai, priklausomai nuo anties dydžio). Atvėsinti ir viską smulkiai sutrinti, permaišyti. Anties odą subadyti šakute ir sočiai įtrinti paukštį iš vidaus ir išorės, apvynioti maistine plėvele ir palikti šaldytuve 12 val. Po 12 val. antį įtrinti džiovintais čiobreliais (15 g), truputį šalavijais, rozmarinu, tarkuotu imbieru (4 g) ir išspaustu česnaku (20 g). Vėl įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve apie 3 val. ANTIES ĮDARAS: Priklausomai nuo anties dydžio supjaustome obuolius ir svogūnus kubeliais. Kubeliai turi būti ne mažesni negu 2x2 cm dydžio. Į keptuvę dedame 100 g sviesto, išlydome, sudedame obuolius ir svogūnus, pagardiname čiobreliu, druska ir pipirais. Įdarą apkepiname, bet netroškiname. Obuoliai turi būti kieti.
ANTIES KEPIMAS:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių C (be vėjelio funkcijos). Skardą iškloti folija, ant jos dedame gardžiai dūmo kvapu kvepiančią marinuotą antį. Kepti kol apskrus viršus. Tada sumažiname temperatūrą, nusipilame kepimo metu susidariusius riebalus (patarčiau jų neišmesti, galima panaudoti keptoms bulvėms), antį įvynioti į foliją ir dar kepame apie valandą 170 laipsnių temperatūroje. Per tą laiką galima pasiruošti mišinį – sumaišyti 2 valgomuosius šaukštus skystesnio medaus, 2 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštas 6 % stiprumo obuolių actu, pagardinti druska ir pipirais. Kai antis baigia kepti – išvyniojame ją iš folijos, aptepame pasigamintu mišiniu ir dar kepame apie 10-15 min., kad odelė būtų traškesnė ir gražios rudos spalvos.
Paliekame šventinę anti „pailsėti“ orkaitėje apie 10-15 min., kad visi prieskoniai susidraugautų. Prie taip keptos antienos idealiai tinka spanguolių arba bruknių uogienė, išpilstyta į mažus indelius. Garnyrą pasirenkame pagal skonį: žinoma daug daržovių, kurios gali būti šviežios, keptos, troškintos ir pan., ryžiai, arba susidariusiuose riebaluose skiltelėmis keptos bulvytės ir t.t. SKANAUS! Audrius iš Klaipėdos
ANTIES (2-2,5 kg) MARINAVIMAS:
90 g druskos, 9 g juodųjų pipirų ir 9 g kmynų pakepinti sausoje keptuvėje (proporcijų kiekį reguliuoti individualiai, priklausomai nuo anties dydžio). Atvėsinti ir viską smulkiai sutrinti, permaišyti. Anties odą subadyti šakute ir sočiai įtrinti paukštį iš vidaus ir išorės, apvynioti maistine plėvele ir palikti šaldytuve 12 val. Po 12 val. antį įtrinti džiovintais čiobreliais (15 g), truputį šalavijais, rozmarinu, tarkuotu imbieru (4 g) ir išspaustu česnaku (20 g). Vėl įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve apie 3 val. ANTIES ĮDARAS: Priklausomai nuo anties dydžio supjaustome obuolius ir svogūnus kubeliais. Kubeliai turi būti ne mažesni negu 2x2 cm dydžio. Į keptuvę dedame 100 g sviesto, išlydome, sudedame obuolius ir svogūnus, pagardiname čiobreliu, druska ir pipirais. Įdarą apkepiname, bet netroškiname. Obuoliai turi būti kieti.
ANTIES KEPIMAS:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių C (be vėjelio funkcijos). Skardą iškloti folija, ant jos dedame gardžiai dūmo kvapu kvepiančią marinuotą antį. Kepti kol apskrus viršus. Tada sumažiname temperatūrą, nusipilame kepimo metu susidariusius riebalus (patarčiau jų neišmesti, galima panaudoti keptoms bulvėms), antį įvynioti į foliją ir dar kepame apie valandą 170 laipsnių temperatūroje. Per tą laiką galima pasiruošti mišinį – sumaišyti 2 valgomuosius šaukštus skystesnio medaus, 2 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštas 6 % stiprumo obuolių actu, pagardinti druska ir pipirais. Kai antis baigia kepti – išvyniojame ją iš folijos, aptepame pasigamintu mišiniu ir dar kepame apie 10-15 min., kad odelė būtų traškesnė ir gražios rudos spalvos.
Paliekame šventinę anti „pailsėti“ orkaitėje apie 10-15 min., kad visi prieskoniai susidraugautų. Prie taip keptos antienos idealiai tinka spanguolių arba bruknių uogienė, išpilstyta į mažus indelius. Garnyrą pasirenkame pagal skonį: žinoma daug daržovių, kurios gali būti šviežios, keptos, troškintos ir pan., ryžiai, arba susidariusiuose riebaluose skiltelėmis keptos bulvytės ir t.t. SKANAUS! Audrius iš Klaipėdos
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas
Jautienos troškinys su daržovėmis
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Raudonojo aksomo tortas
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Vaisinis kokteilis ,,Aš labai myliu Lietuvą''
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Krafinai