Keptuvėje troškinta vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Keptuvėje troškinta vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu
Šis receptas – tai puikus pasirinkimas, kai norite pasigaminti skanų, sveiką ir lengvą patiekalą. Vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu ne tik yra labai skani, bet ir puikiai tinka įvairiems garnyrams, tokiems kaip ryžiai, makaronai ar net šviežios daržovės.
Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?
Vištiena – tai puikus baltymų šaltinis, reikalingas raumenų augimui ir ląstelių atsinaujinimui. Ji taip pat yra lengvai virškinama ir turi mažai riebalų, todėl idealiai tinka sveikai mitybai. Pomidorai yra labai naudingi dėl savo turtingo antioksidanto – likopeno kiekio, kuris yra susijęs su širdies ir kraujagyslių sveikata, taip pat stiprina imunitetą. Bazilikai, be to, kad suteikia šiam patiekalui ypatingą kvapą ir skonį, turi daug vitaminų A ir K, kurie svarbūs odos sveikatai ir kraujo krešėjimui. Šis patiekalas taip pat praturtintas vitaminu C, kalciu ir magniu.
Ingredientai
- vištienos filė: ~400 gramų
- prinokę pomidorai: 4-5
- vištienos sultinys: 100 mililitrų
- svogūnai: 1
- balzaminis actas: 2 šaukštų
- švieži baziliko lapeliai: saujos
- druska
- malti juodieji pipirai
- aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje vištienos file apibarstykite prieskoniais, pilkite aliejaus bei pakepinkite, kol apskrus.
2. Apkepusią vištieną išimkite iš keptuvės bei atidėkite į šalį.
3. Tuomet svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais bei kepinkite, kol svogūno gabaliukai taps permatomi.
4. Kol svogūnai kepa, kubeliais susipjaustykite pomidorus bei baigus kepti svogūnams, pomidorus, vištienos sultinį ir balzaminį actą supilkite į keptuvę. Išmaišykite.
5. Sumažinkite ugnį bei patroškinkite vis pamaišydamos tol, kol pomidorai suminkštės ir keptuvės turinys pavirs į tyrelę.
6. Tada sudėkite apkepintą vištieną bei patroškinkite dar maždaug 5-7 minutes, kol vištiena visiškai iškeps.
7. Pabarstykite šviežiais baziliko lapeliais bei patiekite. Skanaukite. :)
Panašūs receptai











