Įdaryta antis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- antis: 2-2,3 kilogramų
- taukai: 60 gramų
- Įdarui:
- batonas: 250 gramų
- obuoliai: 1
- svogūnai: 1 (vid. dydžio)
- džiovintos slyvos: 100 gramų (arba moliūgas arba abu)
- sviestas: 20 gramų
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- šviežias imbieras: 40 gramų
- grietinė: 100 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- malta kalendra
- čiobrelių lapeliai
- druska
- pipirai
- Užpilui:
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- obuolių sultys: 100 mililitrų (arba apelsinų)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia antį iš vidaus bei išorės labai gerai išplauname ir virtuviniu popieriumi nusausiname, ištriname druska bei pipirais. Orkaitę (arba troškintuvą) įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet batono žievę apipjaustome, batoną supjaustome kubeliais, sumaišome su kiaušiniais bei grietine. Obuolius bei svogūnus nuskutame ir smulkiai supjaustome. Obuolius, svogūnus bei slyvas šiek tiek apkepiname svieste ir pagal savo skoni įdedame medaus. Kubeliais supjaustytą moliūgą šiek tiek apkepiname aliejuje ant vidutinės ugnies. Lapelius nuo dviejų čiobrelių šakelių sukapojame. Imbierą nuskutame bei smulkiai sutarkuojame. Visus produktus įdarui sumaišome su kalendra, pagal skonį įdedame druskos, pipirų bei sudedame įdarą į antį. Susiūname virtuviniu siūlu ar susmeigiame mediniais segtukais ir anties odą keliose vietose įduriame.
3. Po to troškintuve arba gilioje kepimo formoje pašildome taukus. Įdedame antį ant nugaros. Atidarytame troškintuve apie 15 minučių kepame, kol oda po šiek tiek pradės čirškėti. Temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių temperatūros bei apie 15 minučių kepame ant pilvo. Paskui dar kartą iš abiejų pusių po 15 minučių kepame ir dar 60 minučių kepame antį ant nugaros uždengus dangčiu troškintuvą. Tuo tarpu vis apipilame antį susidariusiu sultiniu.
4. 10 minučių prieš kepimo pabaigą sumaišome 1 valgomąjį šaukštą medaus su obuolių (arba apelsinų) sultimis bei aptepame antį (dangčio nebedengiame). Įduriant adatą tarp šlaunies bei krūtinėlės patikriname ar jau iškepė, antis iškepusi, jei išbėga skaidrios sultys.
5. Patiekti galima su keptais obuoliais ir/ar apkeptomis virtomis bulvėmis. Bulvėms apkepti aš pati naudojau perkoštą susidariusį sultinį. Skanaus!
Raktažodžiai:
antis, taukai, obuoliai, batonas, svogunai, slyvos, sviestas, medus, imbieras, grietine, kiausiniai, kalendra, druska, obuoliu sultys
keptos anties receptas
Kepta antis
Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių
Cezario salotos su krevetėmis
Svogūnų pyragas su sūriu
Kiekvieną rudenį ir žiemą aš darau šį moliūgų kokteilį!
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Kalakutienos guliašas
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
KOPŪSTŲ APKEPAS
Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Su bulvėmis kepta silkės filė
Obuolių štrudelis su migdolais
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais