Kepta antis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Tai yra pats geriausias marinatas paukštienai. Pernai metais su juo kepiau antį Kalėdoms. Antis buvo itin minkšta, tiesiog nėrėsi nuo savo kaulų. Labai gražios auksinės spalvos, kurią suteikė alyvuogių aliejus su mandarinais. Tiesiog tobulai skanu. Primygtinai reikalauju išmėginti ! ?
1. Pirmiausia antį nuplaukite, išrinkite likusius plunksnų galiukus bei nusausinkite.
2. Tuomet prieskonius ir likusius ingredientus sumaišykite, česnaką išspauskite. Pasiruoštu mišiniu gerai ištrinkite visą antį bei jos vidų.
3. Laikykite šaltai per visą naktį.
4. Po to antį dedame į kepimo maišą ir dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug dvi valandas.
5. Kepimo pabaigoje maišą prakerpame ir antį sulaistome susidariusiu riebalų bei prieskonių padažu. Dedame atgal į orkaitę ir kepame tol, kol viršus gražiai apskrunda.
6. Per tą laiką, kol antis kepa pasiruošiame garnyrą: išvirtas bulvių puseles apkepiname svieste, brokolius trumpai apverdame ir pakepiname su sviestu, taip pat pagardiname druska.
7. Iškepus ančiukui, jo iškart nepjaustome, palaukiame maždaug 20 minučių. Patiekiame su pasiruoštu garnyru ir lepinamės!
Ingredientai
- švieži ančiukai: 1 (~2 kilogramų svorio)
- česnakas: 6 skiltelių
- lauro lapai: 3
- kmynai
- šviežiai maltų pipirų mišinys
- Viduržemio jūros prieskonių mišinys (naudoju "Tasty home")
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
- Dijon garstyčios: 3 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus su mandarinais: 3 valgomųjų šaukštų
- Garnyrui:
- švieži brokoliai: 2
- druska
- pipirai
- sviestas
- bulvės: ~6-7
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia antį nuplaukite, išrinkite likusius plunksnų galiukus bei nusausinkite.
2. Tuomet prieskonius ir likusius ingredientus sumaišykite, česnaką išspauskite. Pasiruoštu mišiniu gerai ištrinkite visą antį bei jos vidų.
3. Laikykite šaltai per visą naktį.
4. Po to antį dedame į kepimo maišą ir dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug dvi valandas.
5. Kepimo pabaigoje maišą prakerpame ir antį sulaistome susidariusiu riebalų bei prieskonių padažu. Dedame atgal į orkaitę ir kepame tol, kol viršus gražiai apskrunda.
6. Per tą laiką, kol antis kepa pasiruošiame garnyrą: išvirtas bulvių puseles apkepiname svieste, brokolius trumpai apverdame ir pakepiname su sviestu, taip pat pagardiname druska.
7. Iškepus ančiukui, jo iškart nepjaustome, palaukiame maždaug 20 minučių. Patiekiame su pasiruoštu garnyru ir lepinamės!
Raktažodžiai:
anciukai, cesnakas, lauro lapai, kmynai, pipirai, cukrus, druska, citrinos sultys, garstycios, brokoliai, sviestas, bulves
Pekino antis kepta orkaitėje
keptos anties receptas
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Greitai pagaminami Wok makaronai su jūros gerybėmis
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Pipirinės moliūgo skiltelės
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Orkaitėje kepta kalakuto blauzdelė su svogūnais
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Kiaulienos nugarinės marinatas
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Virtų pupelių užtepėlė
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Gaivios salotos su kepta lašiša
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)
KK+ marinatas vištienai su actu
Ančių kojelės su slyvomis ir žvaigždanyžiais