Kepta antis

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Kepta antis

Paskelbė:
26 Birželio 2022
Tai yra pats geriausias marinatas paukštienai. Pernai metais su juo kepiau antį Kalėdoms. Antis buvo itin minkšta, tiesiog nėrėsi nuo savo kaulų. Labai gražios auksinės spalvos, kurią suteikė alyvuogių aliejus su mandarinais. Tiesiog tobulai skanu. Primygtinai reikalauju išmėginti !  ?



Ingredientai



  • švieži ančiukai: 1 (~2 kilogramų svorio) 
  • česnakas: 6 skiltelių
  • lauro lapai: 3
  • kmynai
  • šviežiai maltų pipirų mišinys
  • Viduržemio jūros prieskonių mišinys (naudoju "Tasty home")
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • Dijon garstyčios: 3 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus su mandarinais: 3 valgomųjų šaukštų


  • Garnyrui:
    • švieži brokoliai: 2
    • druska
    • pipirai
    • sviestas
    • bulvės: ~6-7

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia antį nuplaukite, išrinkite likusius plunksnų galiukus bei nusausinkite.
2. Tuomet prieskonius ir likusius ingredientus sumaišykite, česnaką išspauskite. Pasiruoštu mišiniu gerai ištrinkite visą antį bei jos vidų.
3. Laikykite šaltai per visą naktį.
4. Po to antį dedame į kepimo maišą ir dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug dvi valandas.
5. Kepimo pabaigoje maišą prakerpame ir antį sulaistome susidariusiu riebalų bei prieskonių padažu. Dedame atgal į orkaitę ir kepame tol, kol viršus gražiai apskrunda.
6. Per tą laiką, kol antis kepa pasiruošiame garnyrą: išvirtas bulvių puseles apkepiname svieste, brokolius trumpai apverdame ir pakepiname su sviestu, taip pat pagardiname druska.
7. Iškepus ančiukui, jo iškart nepjaustome, palaukiame maždaug 20 minučių. Patiekiame su pasiruoštu garnyru ir lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: