Kreminis vištienos troškinys su grietinėle, vyšniniais pomidorais ir baziliku

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Kreminis vištienos troškinys su grietinėle, vyšniniais pomidorais ir baziliku

Paskelbė:
11 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Vištienos filė: 400 g
  • Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
  • Vyšniniai pomidorų: 200 g, perpjautų per pusę
  • Liesa grietinėlė: 300 ml
  • Bazilikų pesto: 3 šaukštai
  • Druska ir pipirai: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Vištienos filė supjaustoma mažais gabalėliais, apibarstoma druska ir pipirais.

2. Puode įkaitinamas alyvuogių aliejus ir vištiena apkepinama, kol įgauna auksinį atspalvį.

3. Pridedami per pusę perpjauti vyšninių pomidorų gabalėliai ir lengvai pakepinami 3-5 minutes, kad išleistų sultis.

4. Paruoštas padažas, sumaišant liesą grietinėlę su bazilikų pesto, supilamas į puodą su vištiena ir pomidorais.

5. Viskas kartu troškinama apie 10 minučių, kad susijungtų skoniai.

6. Patiekiama su virtais ryžiais arba makaronais, pagal pageidavimą.

7. Santrauka: Šis kreminis vištienos troškinys – paprastas, sveikas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Naudojant liesą grietinėlę, sumažinamas bendras kalorijų kiekis, o bazilikų pesto prideda kvapnaus aromato.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: