Prancūziškas vištienos troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Grybų patiekalų receptai


Prancūziškas vištienos troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Paskelbė:

Prancūziškas vištienos troškinys su pievagrybiais ir morkomis – kvapnus ir sotus patiekalas

Šis prancūziškas vištienos troškinys su pievagrybiais ir morkomis yra lengvai pagaminamas, tačiau itin skanus ir sotus. Vištiena su daržovėmis ir prieskoniais troškinasi raudoname vynelyje ir vištienos sultinyje, todėl gauname nuostabiai kvapnų ir skonio kupiną patiekalą. Toks troškinys puikiai tinka vakarienei arba šeimos šventei, nes jis patiekiamas su gausiais ingredientais ir švelniu prancūzišku žavesiu.


Ingredientai

  • vištienos filė: 500 gramų
  • pievagrybių: 200 gramų
  • morkų: 2
  • raudonųjų svogūnų: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druskos: žiupsnelio
  • pipirų: pagal skonį
  • Provanso žolelių: žiupsnelio
  • sviesto: 2 šaukštų
  • raudono sauso vyno: 100 mililitrų
  • vištienos sultinio: 100 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių vištienos filė supjaustome nedideliais gabaliukais bei pabarstome druska ir pipirais.

2. Vištienos gabaliukus apkepame svieste ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol paskrus iš abiejų pusių.

3. Vištieną išimame iš keptuvės bei atidedame į šalį.

4. Tuomet svieste apkepame griežinėliais supjaustytus raudonuosius svogūnus bei susmulkintas česnakų skilteles.

5. Sudedame per pusę perpjautus pievagrybius, trumpais šiaudeliais supjaustytas morkas bei kepame ant mažos ugnies maždaug kelias minutes.

6. Tada sudedame vištienos gabalėlius, įberiame Provanso žolelių, supilame vištienos sultinį, raudoną sausą vyną bei troškiname ant mažo kaitrumo ugnies uždengusios dangčiu maždaug 10 minučių.

7. Patiekiame ir skanaujame!