Vištienos ir brokolių troškinys kiniškai
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Vištienos ir brokolių troškinys kiniškai – tai skanus ir maistingas patiekalas, sujungiantis švelnią vištieną, traškius brokolius, grybų ir aromatingą imbiero bei česnako padažą. Šis troškinys pasižymi unikaliu skonio deriniu, kuris leis mėgautis šiek tiek saldžiu ir pikantišku skoniu su sojų padažo ir medaus balansu. Dėl greito paruošimo ir gausaus baltymų kiekio, tai puikus pasirinkimas norint mėgautis sveiku ir skaniu pietų ar vakarienės patiekalu.
Kodėl šis troškinys naudingas sveikatai?
Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Vištiena suteikia reikalingų baltymų, kurie yra būtini raumenų atstatymui ir augimui. Brokoliai yra puikus vitaminų C ir K šaltinis, o taip pat turi daug skaidulų, kurie padeda virškinimui ir stiprina imunitetą. Pievagrybiai praturtina organizmą vitaminais D ir B grupės vitaminais, o imbieras ir česnakas pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Sojų padažas suteikia umami skonį ir, nors jis yra druskingas, jame taip pat yra daug baltymų ir mineralų.
Ingredientai
- svogūnai: 1 (mažo)
- česnakas: 2 skiltelių
- nulupta imbiero šaknis: 2 centimetrų
- medus: 2 šaukštų
- pirmo spaudimo alyvuogių aliejus: 2 šaukštelių
- miltai: 30 gramų
- pievagrybiai: 340 gramų
- sojų padažas: 4 šaukštų
- brokolio kopūstai: 450 gramų
- vištienos filė: 450 gramų
- vištienos sultinys: 60 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruošiame vištienos filė, nusausiname popieriniu rankšluosčiu bei supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
2. Į dubenį suberiame miltus, juose tolygiai apvoliojame krūtinėlę. Vištieną ištraukiame, o likusius miltus paliekame (po to panaudosime juos padažui).
3. Į likusius miltus supilame vištienos sultinį, medų, sojų padažą, įtarkuojame imbierą bei česnaką. Viską gerai išmaišome plakimo šluotele (į padažą taip pat galite įdėti 2 šaukštus sezamų aliejaus).
4. Tuomet gabalėliais išskiriame brokolį, griežinėliais supjaustome grybus bei svogūną.
5. Tada ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, įpilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus. Kai šis įkaista, tolygiai sudedame vištienos gabalėlius, kepame maždaug 5 minutes nemaišydamos. Paskui, pamaišydamos kepame dar apie 5 minutes arba kol paruduos. Vištieną ištraukiame iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudedame brokolį, svogūnus bei grybus. Maišydamos pakepame apie 4 minutes arba kol pievagrybiai suminkštės, o brokoliai bus dar kiek traškūs.
6. Dar šiek tiek pamaišome padažą bei pilame jį ant daržovių. Pamaišydamos kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti.
7. Kai padažas sutirštės (maždaug po 2 minučių), sudedame vištieną bei dar pakaitiname kol mėsa gerai sušils. Jeigu norisi, dar pagardiname druska. Rekomenduojame patiekti su virtais ryžiais. Skanaujame!
Panašūs receptai











