Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys

Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai / Vištiena ir paukštiena


Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys

Paskelbė:
30 Geg. 2022
Tai vienas pačių skaniausių vištienos troškinių, kuriuos aš esu gaminusi. Visai nedaug ingredientų, o skonis gaunasi labai nuostabus. Taip pat šis paukštienos patiekalas gaunasi labai sotus, nes jame yra naudojamos bulvės ir pievagrybiai.

Vietoje vištienos, galite naudoti ir kitą paukštieną, pvz. kalakutieną ar antieną.



Ingredientai



  • bulvių: 700 gramų
  • vištienos: 400 gramų
  • pievagrybių: 200 gramų
  • šaltai rūkytos kiaulienos šoninės: 200 gramų
  • druskos
  • pipirų
  • neriebios grietinėlės: 250 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Supjaustome bulves mažais-vieno kąsnio gabalėliais.
3. Vištieną supjaustome panašaus dydžio nedideliais gabalėliais.
4. Pabarstome vištieną druska bei pipirais.
5. Tuomet šoninę smulkiai supjaustome. Apkepame keptuvėje kartu su vištienos gabalėliais.
6. Suberiame supjaustytus pievagrybius bei dar kelias minutes kepame.
7. Tada mėsą sumaišome su bulvėmis, suberiame į kepimo indą (keramikinį arba stiklinį). Užpilame grietinėle.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: