Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai / Vištiena ir paukštiena
Tai vienas pačių skaniausių vištienos troškinių, kuriuos aš esu gaminusi. Visai nedaug ingredientų, o skonis gaunasi labai nuostabus. Taip pat šis paukštienos patiekalas gaunasi labai sotus, nes jame yra naudojamos bulvės ir pievagrybiai.
Vietoje vištienos, galite naudoti ir kitą paukštieną, pvz. kalakutieną ar antieną.
1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Supjaustome bulves mažais-vieno kąsnio gabalėliais.
3. Vištieną supjaustome panašaus dydžio nedideliais gabalėliais.
4. Pabarstome vištieną druska bei pipirais.
5. Tuomet šoninę smulkiai supjaustome. Apkepame keptuvėje kartu su vištienos gabalėliais.
6. Suberiame supjaustytus pievagrybius bei dar kelias minutes kepame.
7. Tada mėsą sumaišome su bulvėmis, suberiame į kepimo indą (keramikinį arba stiklinį). Užpilame grietinėle.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Skanaujame!
Vietoje vištienos, galite naudoti ir kitą paukštieną, pvz. kalakutieną ar antieną.
Ingredientai
- bulvių: 700 gramų
- vištienos: 400 gramų
- pievagrybių: 200 gramų
- šaltai rūkytos kiaulienos šoninės: 200 gramų
- druskos
- pipirų
- neriebios grietinėlės: 250 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Supjaustome bulves mažais-vieno kąsnio gabalėliais.
3. Vištieną supjaustome panašaus dydžio nedideliais gabalėliais.
4. Pabarstome vištieną druska bei pipirais.
5. Tuomet šoninę smulkiai supjaustome. Apkepame keptuvėje kartu su vištienos gabalėliais.
6. Suberiame supjaustytus pievagrybius bei dar kelias minutes kepame.
7. Tada mėsą sumaišome su bulvėmis, suberiame į kepimo indą (keramikinį arba stiklinį). Užpilame grietinėle.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, vistiena, pievagrybiai, sonine, kiaulienos sonine, kalakutiena, antiena, druska, pipirai, grietinele, troskinys
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Troškinys su kiauliena ir bulvėmis
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Orkaitėje kepti bulvių kotletai su rūkyta vištiena ir sūriu
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
Meksikietiškas žuvies troškinys
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Vištienos kepsneliai su šonine
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Morkų ir vištienos mišrainė
Bulvių „lizdai“ su vištiena.
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Uzbekiškas plovas su vištiena
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS