Vištienos ir bulvių apkepas su sūriu bei pievagrybiais
Kategorija: Apkepai / Vištiena ir paukštiena
Nuostabiai pavykstantis bulvių apkepas su vištiena, morkomis pievagrybiais ir sūriu. Visai nedaug ingredientų, o jie dar ir visiškai paprasti, randami daugelio žmonių virtuvėje. Pamaitinsite visą savo šeimą, visi liks sotūs ir laimingi. :)
1. Iš pradžių vištieną supjaustykite kubeliais bei kaip reikiant pabarstykite prieskoniais (vištienos prieskoniais, viduržemio jūros prieskonių mišiniu, bazilikais bei pipirais), užpilkite šlakelį aliejaus bei palikite pasimarinuoti. Kol prieskoniai “gėriasi“ į vištieną, nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite bulves bei apibarstykite bulvių prieskoniais ir kariu (jo irgi nepagailėkite).
2. Tuomet “burokinės“ tarkos pagalba sutarkuokite morkas, griežinėliais supjaustykite pievagrybius.
3. Kai jau viskas yra paruošta, į kepimo indą dėkite eilę bulvių, eilę morkų, eilę pievagrybių. Ant jų sudėkite visą vištieną. Po to – eilė pievagrybių, eilė morkų bei eilė bulvių.
4. Tada visą šį gėrį dėkite į 200 iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 75 minutes. Įpusėjus kepimui į indą įpilkite šiek tiek vandens, kad viskas dar kiek ir pasitroškintų. Beje, garuojant vandeniui kiek greičiau iškepa viršutinis bulvių sluoksnis. Į kepimo pabaigą viską apibarstykite su fermentiniu sūriu. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Šį patiekalą galima apbidūdinti taip - lėkštėje – bardakas, o pilve didžiulė šventė.
Ingredientai
- vištienos filė: ~500 gramų
- bulvės: 7 (didesnės)
- morkos: 1-2
- pievagrybiai: 8
- fermentinis sūris: tiek, kad apdengtų apkepo viršų
- aliejus: šlakelio
- vanduo: šlakelio
- mėgstami prieskoniai (naudoti prieskonių mišinys bulvėmis, karis, vištienos prieskoniai, viduržemio jūros prieskonių mišinys, bazilikas ir pipirai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną supjaustykite kubeliais bei kaip reikiant pabarstykite prieskoniais (vištienos prieskoniais, viduržemio jūros prieskonių mišiniu, bazilikais bei pipirais), užpilkite šlakelį aliejaus bei palikite pasimarinuoti. Kol prieskoniai “gėriasi“ į vištieną, nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite bulves bei apibarstykite bulvių prieskoniais ir kariu (jo irgi nepagailėkite).
2. Tuomet “burokinės“ tarkos pagalba sutarkuokite morkas, griežinėliais supjaustykite pievagrybius.
3. Kai jau viskas yra paruošta, į kepimo indą dėkite eilę bulvių, eilę morkų, eilę pievagrybių. Ant jų sudėkite visą vištieną. Po to – eilė pievagrybių, eilė morkų bei eilė bulvių.
4. Tada visą šį gėrį dėkite į 200 iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 75 minutes. Įpusėjus kepimui į indą įpilkite šiek tiek vandens, kad viskas dar kiek ir pasitroškintų. Beje, garuojant vandeniui kiek greičiau iškepa viršutinis bulvių sluoksnis. Į kepimo pabaigą viską apibarstykite su fermentiniu sūriu. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Šį patiekalą galima apbidūdinti taip - lėkštėje – bardakas, o pilve didžiulė šventė.
Raktažodžiai:
file, vistienos file, bulves, apkepas, morkos, pievagrybiai, fermentinis suris, suris, vanduo, aliejus, prieskoniai, karis, bazilikas, pipirai
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
Vištienos ir pievagrybių suktinukai
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
Vištienos krūtinėlė orkaitėje
VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS
Orkaitėje kepti bulvių kotletai su rūkyta vištiena ir sūriu
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Vištienos šlaunelės, keptos ant grotelių
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
LAVAŠO UŽKANDIS SU VIŠTIENA IR ŠPINATAIS
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Vištienos juostelės tarsi KFC
Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA