Vištiena sojos-vyno acto marinate, patiekta su sezamais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Vištiena sojos-vyno acto marinate, patiekta su sezamais

Paskelbė:
10 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • vištienos filė: 4
  • kiaušinių tryniai: 3
  • vyno actas: 4 valgomųjų šaukštų
  • sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • sezamo sėklos
  • druska
  • aliejus


Recepto paruošimas

1. Vištienos paruošimas: Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad jie tolygiai iškeptų.

2. Marinato paruošimas: Dubenyje sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, 1 valgomąjį šaukštą vyno acto ir 1 valgomąjį šaukštą sojos padažo. Įdėkite vištienos gabalėlius į marinatą, gerai išmaišykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų, ir palikite marinuotis šaldytuve apie 1 valandą.

3. Kiaušinių plakimo masės paruošimas: Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su likusiais 3 valgomaisiais šaukštais aliejaus, 3 valgomaisiais šaukštais vyno acto, 3 valgomaisiais šaukštais sojos padažo ir žiupsneliu druskos, kol masė taps vientisa.

4. Vištienos apvoliojimas: Išimkite vištienos gabalėlius iš marinato, leiskite nuvarvėti skysčiui.

5. Kiekvieną gabalėlį panardinkite į paruoštą kiaušinių plakimo masę, tada apvoliokite sezamo sėklose, kad jos tolygiai pasidengtų.

6. Kepimas: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.

7. Dėkite vištienos gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps viduje.

8. Patiekimas: Iškeptus vištienos gabalėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų. Patiekite karštus su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

9. Santrauka: Šis vištienos patiekalas su sojos ir vyno acto marinatu bei sezamo sėklomis yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti naujus skonius. Lengvai paruošiamas, su subtiliu marinato skoniu ir traškia sezamo plutele, jis tikrai taps mėgstamu jūsų virtuvėje. Patiekite su ryžiais ir daržovėmis, kad sukurtumėte subalansuotą ir maistingą valgį.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: