Suktinukai iš vištienos faršo su sūriu
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- vištienos faršas: 600 gramų (buvo naudojama vištienos ketvirčių mėsa)
- kiaušiniai: 1
- sūris: 200 gramų
- batonas: 2-3 riekučių (arba sumuštinių duona)
- pomidorų pasta: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba pomidorų padažas)
- česnakas
- krapai
- druska
- mėgstami prieskoniai (nebūtina)
- miltai
- aliejus (kepimui)
- pienas (batono pamirkymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sūrį sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, sumaišome su išspaustu česnaku bei krapais.
2. Tuomet vištienos faršą sumaišome su piene pamirkytu bei išspaustu batonu, kiaušiniu pomidorų padažu, druska ir mėgstamais prieskoniais.
3. Tada dalį faršo sudedame ant polietileninio maišelio, pirštais prispaudžiame prie maišelio iki 2-3 centimetrų storio paplotėlio. Ant šio paplotėlio paskirstome sūrio masę.
4. Po to kaire ranka keliame maišiuko dalį į viršų, po truputį atsskiriame faršą nuo maišiuko, kita ranka sukdamos suktinuką.
5. Apvoliojame suktinuką miltuose bei kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Gerai apkepame iš abiejų pusių. Skanaujame!
Panašūs receptai

Vištienos faršo kukuliai, įdaryti sūriu ir pievagrybiais

Tinginių balandėliai

Vištienos juostelės tarsi KFC

Vištienos suktinukai orkaitėje su sūriu ir petražolėmis

Vištienos kepsniai su sūriu

Keptuvėje kepti vištienos medalionai-kotletai su fetos sūriu

Traškūs vištienos kepsniai džiuvėseliuose su sūriu

Ryžiais, morkomis ir svogūnais įdaryti vištienos suktinukai orkaitėje

Vištienos kotletai su sūrio įdaru

Greitai pagaminami vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje

Balandėliai iš Pekino kopūsto

Keptuvėje paruošti balandėliai