Vištienos kepsniai su sūriu
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- vištienos filė: 500-600 gramų
- kokybiškas fermentinis sūris: 150 gramų
- česnakas
- druska
- pipirai
- prieskoninės žolelės mėsai
- kiaušiniai: 3
- majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
- miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną supjaustome kepsnio dydžio gabalėliais, truputį pamušame mėsos plaktuku.
2. Įtriname išspaustu česnaku, prieskoniais bei paliekame maždaug 60 minučių pasimarinuoti.
3. Tuomet kiaušinius išplakame, įmaišome majonezą, pagardiname druska bei pipirais (druskos nepadauginame, nes majonezas ir sūris - irgi sūrūs).
4. Miltų beriame tiek, kad tešla pavyktų truputį tirštesnė nei gaminame lietiniams.
5. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
6. Vieną kepsnio pusę pamirkome tešloje bei dedame į keptuvę. Kol viena pusė kepa, ant kitos užberiame sūrio bei ant viršaus šaukštu užpilame tešlos taip, kad uždengtų sūrį.
7. Atsargiai apverčiame bei kepame kitą pusę. Skanaujame!
Panašūs receptai

Caprese vištiena

Vštienos kepsneliai su sūriu ir kiaušiniais

Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku

Traškūs vištienos kepsniai džiuvėseliuose su sūriu

Greitai pagaminami vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje

Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena

Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis

Chicken tetrazzini - makaronai su vištiena ir kreminiu sūrio padažu

DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA

Įdaryta vištiena su ūsuotais grybais sluoksniuotoje tešloje pagal Oliverį

Įdaryta vištiena su ūsuotais grybais sluoksniuotoje tešloje pagal Oliverį