Keptuvėje paruošti balandėliai
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 vnt., užtruksite apie 60 min.
Reikalingi produktai:
Ryžius išverti kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsinti. Kopūsto lapus išskirstyti po vieną ir užpylus verdančiu vandeniu pavirti kelias minutes, kol lapai suminkštės. Į vištienos faršą suberti kubeliais smulkintą svogūną, virtus ryžius, druską, pipirus ir kario pastą. Išmaišyti. Išpjauti kopūsto lapų storąją dalį. Ant kopūsto dėti faršo masę ir susukti balandėlį. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės sudėti pomidorų padažą, išmaišyti. Supilti daržovių sultinį ir išmaišyti. Turi gautis padažo konsistencija. Sudėti balandėlius į keptuvę, uždengti dangčiu ir ant vidutinės kaitros troškinti 35 min. Stebėti, ar netrūksta skysčio. Jei trūksta - įpilti sultinio. Jei mėgstate, galite įdėti 2 šaukštus grietinės. Skanu su virtomis bulvėmis, bet šį kartą man užteko ir morkų garnyro.
Reikalingi produktai:
- 400 g vištienos faršo,
- 1 pailgas kopūstas (galite naudoti kokį turite ar mėgstate),
- 2 svogūnai,
- 4 morkos,
- 50 g ryžių,
- 5 šaukštai pomidorų padažo,
- 200 ml daržovių sultinio,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų,
- 1 šaukštelis „Red curry“ pastos (nebūtina),
- aliejaus.
Ryžius išverti kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsinti. Kopūsto lapus išskirstyti po vieną ir užpylus verdančiu vandeniu pavirti kelias minutes, kol lapai suminkštės. Į vištienos faršą suberti kubeliais smulkintą svogūną, virtus ryžius, druską, pipirus ir kario pastą. Išmaišyti. Išpjauti kopūsto lapų storąją dalį. Ant kopūsto dėti faršo masę ir susukti balandėlį. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės sudėti pomidorų padažą, išmaišyti. Supilti daržovių sultinį ir išmaišyti. Turi gautis padažo konsistencija. Sudėti balandėlius į keptuvę, uždengti dangčiu ir ant vidutinės kaitros troškinti 35 min. Stebėti, ar netrūksta skysčio. Jei trūksta - įpilti sultinio. Jei mėgstate, galite įdėti 2 šaukštus grietinės. Skanu su virtomis bulvėmis, bet šį kartą man užteko ir morkų garnyro.
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kiaušinius dažome natūraliai
Tinginių balandėliai
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kopūstainis
Jautienos troškinys su daržovėmis
"Tinginių balandėliai"
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Jautienos befstrogenas
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
Labai skanios spurgos
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
Bazilikų padažas
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
Šokoladinis karamelinis pyragas
Gruziniska "Charčio"