Keptuvėje paruošti balandėliai

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Keptuvėje paruošti balandėliai

Paskelbė:
17 Sausio 2020
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 vnt., užtruksite apie 60 min.

Reikalingi produktai: 
  • 400 g vištienos faršo, 
  • 1 pailgas kopūstas (galite naudoti kokį turite ar mėgstate),
  • 2 svogūnai,
  • 4 morkos,
  • 50 g ryžių,
  • 5 šaukštai pomidorų padažo,
  • 200 ml daržovių sultinio,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų,
  • 1 šaukštelis „Red curry“ pastos (nebūtina),
  • aliejaus.
Kaip gaminti

Ryžius išverti kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsinti. Kopūsto lapus išskirstyti po vieną ir užpylus verdančiu vandeniu pavirti kelias minutes, kol lapai suminkštės. Į vištienos faršą suberti kubeliais smulkintą svogūną, virtus ryžius, druską, pipirus ir kario pastą. Išmaišyti. Išpjauti kopūsto lapų storąją dalį. Ant kopūsto dėti faršo masę ir susukti balandėlį. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės sudėti pomidorų padažą, išmaišyti. Supilti daržovių sultinį ir išmaišyti. Turi gautis padažo konsistencija. Sudėti balandėlius į keptuvę, uždengti dangčiu ir ant vidutinės kaitros troškinti 35 min. Stebėti, ar netrūksta skysčio. Jei trūksta - įpilti sultinio.  Jei mėgstate, galite įdėti 2 šaukštus grietinės. Skanu su virtomis bulvėmis, bet šį kartą man užteko ir morkų garnyro.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: