Apelsinų sultyse troškinta vištiena
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- Vištienos kumpeliai: 6 vnt.
- Apelsinai: 2 vnt.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Medus: 2 šaukštai
- Brendis: 50 ml
- Rozmarinas: 2 šakelės
- Švieži lauro lapai: 2 vnt.
- Čili pipiriukas: 1 vnt.
- Džiovintas raudonėlis (oreganas): 1 šaukštelis
- Svogūnas: 1 vnt.
- Sviestas: 1 šaukštas
1. Marinavimas: Pusę apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite jas su šlakeliu brendžio, druska, pipirais, džiovintu raudonėliu, smulkintu čili pipiru ir medumi.
2. Gautu marinatu gausiai įtrinkite vištienos kumpelius.
3. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, kad mėsa pasimarinuotų mažiausiai kelias valandas, o dar geriau – per visą naktį.
4. Paruošimas: Įkaitinkite ketaus puodą ir įdėkite nedidelį gabaliuką sviesto. Sudėkite vištieną oda į apačią ir trumpai apkepkite, kol oda įgaus auksinį atspalvį.
5. Išimkite vištieną iš puodo ir pašalinkite susikaupusius riebalus.
6. Svogūnų troškinimas: Į tą patį puodą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną.
7. Maišydami pakepinkite, kol jis taps skaidrus. Supilkite likusių apelsinų sultis, kad svogūnai gerai įsigertų skonio.
8. Troškinimas orkaitėje: Sudėkite vištieną atgal į puodą, o ant viršaus uždėkite šviežias rozmarino šakeles ir keletą lauro lapų. Uždengę puodą, įstatykite jį į iki 170 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 40 minučių.
9. Apdailos kepimas: Išimkite puodą iš orkaitės, nuimkite dangtį ir įjunkite orkaitės grilio funkciją. Vištieną trumpai paskrudinkite iš abiejų pusių, kol ji įgaus traškią, auksinę plutelę.
10. Patiekimas: Troškintą vištieną patiekite su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar šviežiomis salotomis. Mėgaukitės patiekalo subtiliu skoniu ir aromatu!
Panašūs receptai











