Apelsinų sultyse troškinta vištiena

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Apelsinų sultyse troškinta vištiena

Paskelbė:

Ingredientai

  • Vištienos kumpeliai: 6 vnt.
  • Apelsinai: 2 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Medus: 2 šaukštai
  • Brendis: 50 ml
  • Rozmarinas: 2 šakelės
  • Švieži lauro lapai: 2 vnt.
  • Čili pipiriukas: 1 vnt.
  • Džiovintas raudonėlis (oreganas): 1 šaukštelis
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Sviestas: 1 šaukštas 


1. Marinavimas: Pusę apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite jas su šlakeliu brendžio, druska, pipirais, džiovintu raudonėliu, smulkintu čili pipiru ir medumi.

2. Gautu marinatu gausiai įtrinkite vištienos kumpelius.

3. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, kad mėsa pasimarinuotų mažiausiai kelias valandas, o dar geriau – per visą naktį.

4. Paruošimas: Įkaitinkite ketaus puodą ir įdėkite nedidelį gabaliuką sviesto. Sudėkite vištieną oda į apačią ir trumpai apkepkite, kol oda įgaus auksinį atspalvį.

5. Išimkite vištieną iš puodo ir pašalinkite susikaupusius riebalus.

6. Svogūnų troškinimas: Į tą patį puodą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną.

7. Maišydami pakepinkite, kol jis taps skaidrus. Supilkite likusių apelsinų sultis, kad svogūnai gerai įsigertų skonio.

8. Troškinimas orkaitėje: Sudėkite vištieną atgal į puodą, o ant viršaus uždėkite šviežias rozmarino šakeles ir keletą lauro lapų. Uždengę puodą, įstatykite jį į iki 170 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 40 minučių.

9. Apdailos kepimas: Išimkite puodą iš orkaitės, nuimkite dangtį ir įjunkite orkaitės grilio funkciją. Vištieną trumpai paskrudinkite iš abiejų pusių, kol ji įgaus traškią, auksinę plutelę.

10. Patiekimas: Troškintą vištieną patiekite su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar šviežiomis salotomis. Mėgaukitės patiekalo subtiliu skoniu ir aromatu!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook