Kataloniška vištiena su daržovėmis ir ryžiais
Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Daržovių patiekalai
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (puikiai tinka ir vištienos šlaunelių mėsa)
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Svogūnas: 1 didelis
- Čili pipiras: 0.5 vnt.
- Morka: 1 didelė
- Česnakas: 3 skiltelės
- Šaldyti žirneliai: 200 g
- Lauro lapas: 1 vnt.
- Džiovintas bazilikas: 1 šaukštelis
- Vištienos sultinys: 250 ml
- Ryžiai (Basmati): 300 g
Recepto paruošimas
1. Vištienos krūtinėles įtrinkite druska ir pipirais.
2. Supjaustykite į nedidelius gabaliukus ir keptuvėje apkepti iki auksinės spalvos. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
3. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite smulkintą svogūną, tarkuotą morką bei čili pipirą.
4. Pakepkite kelias minutes, kol suminkštės.
5. Įdėkite smulkintus česnakus ir dar kepkite 2 minutes. Įpilkite sultinį, įdėkite lauro lapą, baziliką, šiek tiek druskos ir pipirų. Užvirinkite.
6. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 10 minučių.
7. Sudėkite apkeptą vištieną į troškintuvą, užpilkite paruoštą daržovių mišinį. Uždenkite ir troškinkite dar 10 minučių.
8. Įdėkite šaldytus žirnelius, sumažinkite ugnį ir dar troškinkite, kol ryžiai ir žirneliai suminkštės. Išimkite lauro lapą.
9. Santrauka: Kataloniška vištiena yra Viduržemio jūros regiono patiekalas, kuris sujungia vištienos krūtinėlės baltymus, daržovių maistingumą ir prieskonių aromatą. Šis paprastas, tačiau skanus receptas yra puikus pasirinkimas norint pagaminti sveiką ir sotų pietų patiekalą visai šeima