Mielinės bandelės su virta vištiena
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Ingredientai
- Miltai: 500 gramų
- Pienas: 1 stiklinė (apie 240 ml)
- Mielės: 15 gramų
- Cukrus: 15 gramų
- Kiaušinių tryniai: 2
- Sviestas: 50 gramų
- Druska: žiupsnelis
- Virta vištiena: apie 300 gramų
- Svogūnai: 1 vidutinio dydžio
- Virtos morkos: 1
- Druska ir pipirai: pagal skonį
1. Pieno paruošimas: pašildykite pieną iki maždaug 35 °C ir supilkite į dubenį.
2. Mielių aktyvavimas: mieles sumaišykite su cukrumi, trinkite, kol jos taps skystos, ir supilkite į šiltą pieną.
3. Pradinės tešlos paruošimas: į pieno ir mielių mišinį įmaišykite pusę miltų, gerai išplakite, paviršių pabarstykite miltais, uždenkite ir palikite kilti apie 2 valandas.
4. Tešlos užbaigimas: kai tešla pakils ir šiek tiek suslūgs, įmaišykite ištrintus kiaušinių trynius, druską ir likusius miltus. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir nebelips prie rankų. Pabaigoje įpilkite tirpintą sviestą ir toliau minkykite, kol sviestas visiškai įsigers.
5. Tešlos kildinimas: suformuotą tešlą padėkite į šiltą vietą, kad ji vėl pakiltų. Paviršių galite patepti aliejumi, kad nesusidarytų pluta.
6. Įdaro paruošimas: smulkiai supjaustykite virtą vištieną, sutarkuokite virtą morką, smulkiai supjaustykite svogūną. Svogūną ir morką pakepinkite svieste arba aliejuje, tada pridėkite vištieną, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir trumpai pakepinkite. Atvėsinkite įdarą.
7. Bandelių formavimas: iš pakilusios tešlos formuokite nedidelius paplotėlius, į vidurį dėkite atvėsusio įdaro, kraštus gerai užspauskite, kad įdaras neišbėgtų.
8. Kildinimas prieš kepimą: suformuotas bandeles dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, uždenkite ir palikite, kad jos dar kartą pakiltų.
9. Kepimas: pakilusias bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol jos gražiai pagels (apie 15–20 minučių).