Bao bandelės su traškia vištiena
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Įdomus faktas - iš tikrųjų, vadinti šias bandeles “bao bandelėmis“ yra neteisinga, „bao“ reiškia bandelę, taigi tai yra tarsi sakyti „bandelė bandelė“. Šios minkštos ir purios garuose virtos bandelės yra nepaprastai skanios ir universalios, įdarų įvairovė milžiniška - traški vištiena, kiauliena ar jautiena, norint veganiško varianto galima panko džiūvesėliuose kepti tofu, brokolius, kalafiorus, ar kitas daržoves. Žodžiu, šiuo receptu naudokitės tik kaip idėja ar gairėmis, kaip galima įdaryti nuostabiąsias bandeles! Skanaus!
1. Bao bandelės: Į didelį dubenį sudedame miltus, mieles, cukrų, druską, sumaišome.
2. Pilame aliejų ir šiltą vandenį, pradedame maišyti šaukštu, po to pereiname prie minkymo.
3. Tešla bus minkšta, bet prie rankų lipti neturėtų, tad, jei reikia, pabarstome šiek tiek miltų papildomai. Minkome apie 10 min, kol tešla taps elastinga ir lygi.
4. Tešlą aptepame aliejumi, uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltai 1 valandai, kol padidės dvigubai (aš įdedu į išjungtą orkaitę, po apačia įdedu kepimo indą su verdančiu vandeniu – tobulai šilta ir drėgna aplinka, kad tešla iškiltų).
5. Kai tešla pakils, ja padedame ant stalviršio, išplokštiname ir tolygiai suberiame kepimo miltelius. Tešlą sulankstome ir minkome dar 5 min.
6. Tešlą padaliname į 8 lygias dalis, suformuojame rutuliukus.
7. Kepimo popierių sukarpome į 8 dalis.
8. Paimame tešlos rutuliuką ir iškočiojame į maždaug 9 x 12 cm dydžio ovalą.
9. Patepame aliejumi ir sulenkiame per pusę, kad gautume pusmėnulio formą.
10. Dedame ant kepimo popieriaus ir paliekame 30 min pakilti.
11. Užverdame vandenį garų puode (jei neturite, galite naudoti paprastą puodą ir koštuvą, svarbu, kad koštuvo apačia neliestų verdančio vandens).
12. Įkeliame bao bandeles kartu su popieriumi į garintuvą ir uždengiame dangčiu, kuris įvyniotas į švarų virtuvinį rankšluostį (tam, kad surinktų garus ir jie nenulašėtų ant bandelių). Gariname 8 min.
13. Traški vištiena: Supjaustome vištieną poros centimetrų gabaliukais, sumarinuojame mėgstamais prieskoniais, sojos padažu ir paliekame kelioms valandoms ar, geriausiai, nakčiai šaldytuve.
14. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į panko džiūvėsėlius, juos gerai prispaudžiame prie vištienos.
15. Perdedame į kepimo popieriumi patiestą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, įpusėjus kepimui apverčiame.
16. Marinuotos morkos: Morką sutarkuoti ar skustuku padaryti plonas juosteles, susmulkinti česnaką, užpilti actu ir suberti cukrų.
17. Gerai išmaišyti ir palikti 10-15 min.
18. Bao bandelių surinkimas: Sumaišome sweet chili padažą su majonezu.
19. Susmulkiname “iceberg“ salotą, supjaustome čili pipirą, svogūnų laiškus.
20. Į išgarintą bao bandelę dedame marinuotas morkas, traškią vištieną, salotas, užpilame padažu ir pabarstome svogūnų laiškus, čili pipirą, sezamų sėklas. Skanaus!
Ingredientai
- 8 Bao bandelėms:
- 210 g miltų;
- 5 g sausų mielių;
- 1 valgom. šaukšt. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 115 g šilto vandens;
- 1 valgom. šaukšt. aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- Traškiai vištienai:
- vištienos krūtinėles ar šlaunelių mėsos;
- mėgstamų prieskonių – saldžios, rūkytos paprikos, česnako granulių ar česnakinių pipirų;
- sojos padažo;
- panko džiūvėsėlių;
- kiaušinio;
- miltų;
- alyvuogių aliejaus;
- Marinuotoms morkoms:
- morkos;
- česnako skiltelės;
- 1 valgom. šaukšt. acto (aš naudojau ryžių);
- žiupsnelio cukraus;
- Bao bandelių surinkimui:
- 1 valgom. šaukšt. majonezo;
- 1 šaukštas sweet chili padažo;
- “iceberg“salota;
- mėgstamos prieskoninės žolelės – kalendra, petražolės ar svogūnų laiškai;
- čili pipiras
- sezamų sėklas
Recepto paruošimas
1. Bao bandelės: Į didelį dubenį sudedame miltus, mieles, cukrų, druską, sumaišome.
2. Pilame aliejų ir šiltą vandenį, pradedame maišyti šaukštu, po to pereiname prie minkymo.
3. Tešla bus minkšta, bet prie rankų lipti neturėtų, tad, jei reikia, pabarstome šiek tiek miltų papildomai. Minkome apie 10 min, kol tešla taps elastinga ir lygi.
4. Tešlą aptepame aliejumi, uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltai 1 valandai, kol padidės dvigubai (aš įdedu į išjungtą orkaitę, po apačia įdedu kepimo indą su verdančiu vandeniu – tobulai šilta ir drėgna aplinka, kad tešla iškiltų).
5. Kai tešla pakils, ja padedame ant stalviršio, išplokštiname ir tolygiai suberiame kepimo miltelius. Tešlą sulankstome ir minkome dar 5 min.
6. Tešlą padaliname į 8 lygias dalis, suformuojame rutuliukus.
7. Kepimo popierių sukarpome į 8 dalis.
8. Paimame tešlos rutuliuką ir iškočiojame į maždaug 9 x 12 cm dydžio ovalą.
9. Patepame aliejumi ir sulenkiame per pusę, kad gautume pusmėnulio formą.
10. Dedame ant kepimo popieriaus ir paliekame 30 min pakilti.
11. Užverdame vandenį garų puode (jei neturite, galite naudoti paprastą puodą ir koštuvą, svarbu, kad koštuvo apačia neliestų verdančio vandens).
12. Įkeliame bao bandeles kartu su popieriumi į garintuvą ir uždengiame dangčiu, kuris įvyniotas į švarų virtuvinį rankšluostį (tam, kad surinktų garus ir jie nenulašėtų ant bandelių). Gariname 8 min.
13. Traški vištiena: Supjaustome vištieną poros centimetrų gabaliukais, sumarinuojame mėgstamais prieskoniais, sojos padažu ir paliekame kelioms valandoms ar, geriausiai, nakčiai šaldytuve.
14. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į panko džiūvėsėlius, juos gerai prispaudžiame prie vištienos.
15. Perdedame į kepimo popieriumi patiestą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, įpusėjus kepimui apverčiame.
16. Marinuotos morkos: Morką sutarkuoti ar skustuku padaryti plonas juosteles, susmulkinti česnaką, užpilti actu ir suberti cukrų.
17. Gerai išmaišyti ir palikti 10-15 min.
18. Bao bandelių surinkimas: Sumaišome sweet chili padažą su majonezu.
19. Susmulkiname “iceberg“ salotą, supjaustome čili pipirą, svogūnų laiškus.
20. Į išgarintą bao bandelę dedame marinuotas morkas, traškią vištieną, salotas, užpilame padažu ir pabarstome svogūnų laiškus, čili pipirą, sezamų sėklas. Skanaus!
Raktažodžiai:
miltai, vistiena, mieles, cukrus, vanduo, druska, aliejus, vistienos krutinele, morkos, actas, cesnakas, kalendra, petrazoles, sezamu seklos
Tofu ir avinžirnių stir fry
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
Bandelės su dešrelėmis
Minkštos moliūgo bandelės
Dešrainis su daržovėmis
Klasikinis sūrainis
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
Coney Island čili dešrainiai
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
Bandelės su lašinukais
Mėsainis Insanity
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Mini pusryčių picos
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Spageti troškinys su vištiena
Panini sumuštinis su vištiena
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Čili dešrainiai
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Mėsos kukuliai turkiškai