Pekino antis kepta orkaitėje
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
ad šiemet nusprendžiau išsirinkti kitą receptą. Antį pirkau kinų parduotuvėje. Dariau viską taip, kaip parašyta, ir viskas gavosi puikiai. Mėsa buvo kvapni ir sultinga, ir krūtinėlė, ir kulšelės. Oda buvo traški ir be galo skani - riebi oda nuo nugaros buvo nei kiek ne mažiau vertinga nei krūtinėlės raumuo. Odą supjausčiau juostelėmis, ir mes ją irgi sukom į blynelius. Nors iš vienos anties mėsos buvo ne kažin kiek, bet jos užteko 24 blyneliams, ir dar truputėlis liko. Esant didesniam valgytojų būriui galima drąsiai kepti ir dvi antis. Kadangi jos kepa vertikaliai, tai dvi antys tikrai tilps ant tos pačios skardos.
1. Antis. Pirmiausiai iš paukščio išimkite vidaus organus. Popieriniais rankšluostėliais kruopščiai išsausinkite vidinę ertmę ir odą. Antį dėkite ant grotelių arba pakabinkite ir laikykite šaltai 8 – 12 valandų, kad išdžiūtų.
2. Pirštais arba buku medinio šaukšto galu atsargiai atskirkite krūtinėlės odą nuo raumenų.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite medų ir sojų padažą. Mišiniu aptepkite visą anties išorę. Mažame dubenėlyje sumaišykite druską ir kepimo miltelius.
4. Mišinį užbarstykite ant anties ir pirštais lengvai įtrinkite į odą. Antį dėkite ant grotelių arba pakabinkite ir palikite šaltai, kad gerai išdžiūtų, 12 – 36 valandas.
5. Orkaitės lentyną nuleiskite ant žemiausios pozicijos. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Dideliame puode užvirinkite 4 litrus vandens. Į kriauklę įdėkite groteles, ant grotelių dėkite antį. Vieną anties pusę nuplikykite verdančiu vandeniu. Antį apverskite ir nuplikykite kitą pusę. Palikite, kad išdžiūtų, maždaug 30 minučių.
6. Alaus skardinę iki pusės pripilkite vandens. Skardinę dėkite ant plačios kepimo skardos. Ant skardinės užsodinkite antį, kad paukštis stovėtų vertikaliai. Skardą su antimi kiškite į orkaitę. Kepkite maždaug 1,5 valandos, kol oda taps sodrios raudonmedžio spalvos. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 120 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 30 minučių.
7. Traukite iš orkaitės. Antį atsargiai nuimkite nuo skardinės ir perkelkite ant pjaustymo lentos, palaukite 10 – 20 minučių ir pjaustykite griežinėliais.
8. Blyneliai. Dubenyje sumaišykite miltus ir verdantį vandenį, kol susiformuos lipni tešla. Tešlą iškrėskite ant pamiltuoto paviršiaus ir minkykite, kol taps vientisa ir elastinga, maždaug 5 minutes. Tešlą supjaustykite į 24 vienodus gabalėlius. Juos užklokite drėgnu rankšluostėliu.
9. Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite vieną tešlos gabalėlį į 7,5 centimetrų skersmens skritulėį. Padėkite į šalį. Tokiu pat būdu iškočiokite antrą tešlos gabalėlį. Vieną skritulėlio pusę aptepkite sezamo aliejumi, ant viršaus dėkite antrą skritulėlį ir išočiokite į 20 centimetrų skersmens skritulį.
10. Ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite keptuvę. Ant karštos keptuvės dėkite iškočiotą blynelį ir apkepkite ant vienos pusės, kol vietomis paruduos, maždaug 1 minutę. Blynelį apverskite ir apkepinkite antrą pusę, perkelkite ant rankšluostėlio, atsargiai atskirkite blynelius vieną nuo kito, užklokite rankšluostėliu, kad neatšaltų. Kočiokite ir kepkite likusius blynelius.
11. Patiekimu. Anties raumenis ir odą supjaustykite plonais griežinėliais. Ant vienos blynelio pusės užtepkite slyvų padažo, uždėkite griežinėlį antienos, svogūnų laiškų ir agurkų, blynelį susukite į ritinėlį ir tuojau pat tiekite į stalą.
Ingredientai
- Antis:
- antis: 1 (maždaug 2 kilogramų)
- medus: 0,25 stiklinės
- sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- rupi druska: 2 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- aukšta alaus skardinė: 1 tuščios (475 mililitrų)
- Blyneliai:
- miltai: 2 stiklinių
- verdantis vanduo: 1 stiklinės
- sezamų aliejus: 0,25 stiklinės
- Patiekimui:
- kiniškas slyvų padažas
- svogūnų laiškai, supjaustyti plonais šiaudeliais ir pamerkti 5 minutėms į ledinį vandenį
- agurkai, supjaustyti šiaudeliais
Recepto paruošimas
1. Antis. Pirmiausiai iš paukščio išimkite vidaus organus. Popieriniais rankšluostėliais kruopščiai išsausinkite vidinę ertmę ir odą. Antį dėkite ant grotelių arba pakabinkite ir laikykite šaltai 8 – 12 valandų, kad išdžiūtų.
2. Pirštais arba buku medinio šaukšto galu atsargiai atskirkite krūtinėlės odą nuo raumenų.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite medų ir sojų padažą. Mišiniu aptepkite visą anties išorę. Mažame dubenėlyje sumaišykite druską ir kepimo miltelius.
4. Mišinį užbarstykite ant anties ir pirštais lengvai įtrinkite į odą. Antį dėkite ant grotelių arba pakabinkite ir palikite šaltai, kad gerai išdžiūtų, 12 – 36 valandas.
5. Orkaitės lentyną nuleiskite ant žemiausios pozicijos. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Dideliame puode užvirinkite 4 litrus vandens. Į kriauklę įdėkite groteles, ant grotelių dėkite antį. Vieną anties pusę nuplikykite verdančiu vandeniu. Antį apverskite ir nuplikykite kitą pusę. Palikite, kad išdžiūtų, maždaug 30 minučių.
6. Alaus skardinę iki pusės pripilkite vandens. Skardinę dėkite ant plačios kepimo skardos. Ant skardinės užsodinkite antį, kad paukštis stovėtų vertikaliai. Skardą su antimi kiškite į orkaitę. Kepkite maždaug 1,5 valandos, kol oda taps sodrios raudonmedžio spalvos. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 120 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 30 minučių.
7. Traukite iš orkaitės. Antį atsargiai nuimkite nuo skardinės ir perkelkite ant pjaustymo lentos, palaukite 10 – 20 minučių ir pjaustykite griežinėliais.
8. Blyneliai. Dubenyje sumaišykite miltus ir verdantį vandenį, kol susiformuos lipni tešla. Tešlą iškrėskite ant pamiltuoto paviršiaus ir minkykite, kol taps vientisa ir elastinga, maždaug 5 minutes. Tešlą supjaustykite į 24 vienodus gabalėlius. Juos užklokite drėgnu rankšluostėliu.
9. Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite vieną tešlos gabalėlį į 7,5 centimetrų skersmens skritulėį. Padėkite į šalį. Tokiu pat būdu iškočiokite antrą tešlos gabalėlį. Vieną skritulėlio pusę aptepkite sezamo aliejumi, ant viršaus dėkite antrą skritulėlį ir išočiokite į 20 centimetrų skersmens skritulį.
10. Ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite keptuvę. Ant karštos keptuvės dėkite iškočiotą blynelį ir apkepkite ant vienos pusės, kol vietomis paruduos, maždaug 1 minutę. Blynelį apverskite ir apkepinkite antrą pusę, perkelkite ant rankšluostėlio, atsargiai atskirkite blynelius vieną nuo kito, užklokite rankšluostėliu, kad neatšaltų. Kočiokite ir kepkite likusius blynelius.
11. Patiekimu. Anties raumenis ir odą supjaustykite plonais griežinėliais. Ant vienos blynelio pusės užtepkite slyvų padažo, uždėkite griežinėlį antienos, svogūnų laiškų ir agurkų, blynelį susukite į ritinėlį ir tuojau pat tiekite į stalą.
Raktažodžiai:
antis, pekino antis, kepta antis, medus, soju padazas, alaus skardine, alus, slyvu padazas, agurkai
keptos anties receptas
Traškus vištienos kepsnys
Salotos su aviena
MAKARONAI SU VIŠTIENA KREMINIAME TIKKA PADAŽE
Blynai kitaip - sumuštinių keptuvėje... su nutella
Receptas: varškės žagarėliai
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Kibinai su mėsa
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka
Orkaitėje keptas plovas
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
AVIENOS ŠAŠLYKAS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Kopūstų blyneliai
Mano tradiciska saltiena
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
Plekšnė ir upėtakis orkaitėje
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru