Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos šlaunelių mėsa: 400 g
- Bulvių krakmolas: 1,5 valg. š.
- Aliejus: 3 valg. š. (kepimui)
- Raudonoji paprika: 1 vnt.
- Žalioji paprika: 1 vnt.
- Konservuoti ananasų gabaliukai: 200 g
- Sojos padažas: 3 valg. š.
- Medus: 1 valg. š. (tinka ir klevų sirupas)
- Česnakai: 2 skiltelės
- Malta aitrioji paprika: 0,5 arb. š.
- Vanduo: 100 ml
- Bulvių krakmolas: 1 valg. š.
Recepto paruošimas
1. Vištieną supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su krakmolu taip, kad pasidengtų visi gabalėliai.
2. Keptuvėje labai gerai, ant didelės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti vištienos gabalėlius ir juos apskrudinti iš visų pusių.
3. Paprikas supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, Ananasų gabalėlius, jeigu noris, galima pasmulkinti. Česnako skiltelės smulkiai sukapoti ar sutrinti.
4. Į keptuvę su vištiena sudėti pjaustytas daržoves ir paskrudinti. Gerai išmaišyti viską.
5. Į keptuvę supilti sojos padažą ir sudėti medų. Vis maišyti. Suberti aitriosios paprikos prieskonius.
6. Stiklinėje labai gerai išmaišyti krakmolą su vandeniu. Kai krakmolas ištirps, visą stiklinės turinį supilti į keptuvę ir sparčiai išmaišyti. Trumpai pakaitinti, kol padažas sutirštės.
7. Patiekti ir skanauti.