Traški KFC vištiena namuose
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos vidinė filė: 400 g
- Miltai: 1 stikl.
- Kepimo milteliai: 1/2 arb. š.
- Druska: 1/2 + žiupsnelis arb. š.
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Česnakai: 1/2 arb. š. (malti)
- Raudonoji paprika: 1/8 arb. š. (malta)
- Raudonėlis: 1/2 arb. š. (maltas)
- Vanduo: 150 ml
- Aliejus: kepimui
- Miltai: 1 1/2 stikl.
- Česnakai: 1 arb. š. (malti)
- Druska: 1 arb. š.
- Raudonoji paprika: 1 arb. š. (malta)
Recepto paruošimas
1. Vištieną švelniai pabarstyti druska.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, dar truputėlį druskos, suberti kitus prieskonius ir supilti vandenį, įmušti kiaušinį.
3. Užmaišyti tirštą tešlą ir į ją sudėti vištieną. Palikti 30 min pasimarinuoti.
4. Apvoliojimui į plačią lėkštę suberti miltus, pagardinti prieskoniais.
5. Puode įkaitinti aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepančią vištieną.
6. Kiekvieną vištienos gabalėlį iš tešlos perkelti į miltus ir juose gerai apvolioti.
7. Vištieną atsargiai dėti į aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol taps gražios auksinės spalvos.
8. Iškepusią perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
9. Šiek tiek atvėsusią vištieną dar kartą dėti į karštą aliejų, kepti 1-2 min. Tai suteiks vištienai papildomo traškumo.