Traški KFC vištiena namuose

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Traški KFC vištiena namuose

Paskelbė:
10 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Vištienos vidinė filė: 400 g
  • Miltai: 1 stikl.
  • Kepimo milteliai: 1/2 arb. š.
  • Druska: 1/2 + žiupsnelis arb. š.
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Česnakai: 1/2 arb. š. (malti)
  • Raudonoji paprika: 1/8 arb. š. (malta)
  • Raudonėlis: 1/2 arb. š. (maltas)
  • Vanduo: 150 ml
  • Aliejus: kepimui
Apvoliojimui:
  • Miltai: 1 1/2 stikl.
  • Česnakai: 1 arb. š. (malti)
  • Druska: 1 arb. š.
  • Raudonoji paprika: 1 arb. š. (malta)


Recepto paruošimas

1. Vištieną švelniai pabarstyti druska.

2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, dar truputėlį druskos, suberti kitus prieskonius ir supilti vandenį, įmušti kiaušinį.

3. Užmaišyti tirštą tešlą ir į ją sudėti vištieną. Palikti 30 min pasimarinuoti.

4. Apvoliojimui į plačią lėkštę suberti miltus, pagardinti prieskoniais.

5. Puode įkaitinti aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepančią vištieną.

6. Kiekvieną vištienos gabalėlį iš tešlos perkelti į miltus ir juose gerai apvolioti.

7. Vištieną atsargiai dėti į aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol taps gražios auksinės spalvos.

8. Iškepusią perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

9. Šiek tiek atvėsusią vištieną dar kartą dėti į karštą aliejų, kepti 1-2 min. Tai suteiks vištienai papildomo traškumo.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: