Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje

Paskelbė:

Ingredientai


  • vištienos filė: 800 gramų
  • kefyras: 300 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • kvietiniai miltai: 2 šaukštų su kaupelių
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • aitriosios paprikos milteliai: kelių žiupsnelių


Apvoliojimui:

  • malti džiūvėsėliai: 100 gramų 


Kepimui:

  • aliejus


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos filė supjaustome maždaug vieno-dviejų kąsnio dydžio gabalėliais.

2. Tada pabarstome druska, juodaisiais pipirais ir aitriąja paprika. Gerai išmaišome.

3. Tuomet dubenėlyje išplakame kiaušinį su kefyru.

4. Į kefyrą sudedame vištienos gabaliukus, gerai permaišome.

5. Paliekame vištieną mažiausiai 2 valandas pasimarinuoti.

6. Po to, jau į pasimarinavusią vištieną, beriame miltus ir gerai išmaišome, kad visas kefyro marinatas pavirstų tešla.

7. Tada į atskirą lėkštę susiberiame džiūvėsėlius (tokią, kad būtų patogu vištienos gabaliukus apvolioti).

8. Keptuvėje įkaitiname aliejaus iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros.

9. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti į keptuvę.

10. Kepame iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook