Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Ingredientai
- vištienos filė: 800 gramų
- kefyras: 300 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- kvietiniai miltai: 2 šaukštų su kaupelių
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos milteliai: kelių žiupsnelių
Apvoliojimui:
- malti džiūvėsėliai: 100 gramų
Kepimui:
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos filė supjaustome maždaug vieno-dviejų kąsnio dydžio gabalėliais.
2. Tada pabarstome druska, juodaisiais pipirais ir aitriąja paprika. Gerai išmaišome.
3. Tuomet dubenėlyje išplakame kiaušinį su kefyru.
4. Į kefyrą sudedame vištienos gabaliukus, gerai permaišome.
5. Paliekame vištieną mažiausiai 2 valandas pasimarinuoti.
6. Po to, jau į pasimarinavusią vištieną, beriame miltus ir gerai išmaišome, kad visas kefyro marinatas pavirstų tešla.
7. Tada į atskirą lėkštę susiberiame džiūvėsėlius (tokią, kad būtų patogu vištienos gabaliukus apvolioti).
8. Keptuvėje įkaitiname aliejaus iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros.
9. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti į keptuvę.
10. Kepame iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!