Bulviniai virtinukai gnocchi su vištienos ir grietinėlės padažu
Kategorija: Bulvių patiekalai / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Gnocchi: 500 g (bulviniai virtinukai)
- Vištienos krūtinėlė: 400 g
- Saulėje džiovinti pomidorai: 100 g
- Špinatai: 50 g
- Grietinėlė: 250 ml
- Vištienos sultinys: 200 g
- Česnakai: 1 skiltelė (smulkinta)
- Itališkų žolelių prieskoniai: 1 arb. š.
- Druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Vištieną supjaustyti mažais kubeliais ir sudėti į gerai įkaitintą keptuvę su truputėliu aliejaus.
2. Vištieną apibarstyti prieskoniais, druska ir pipirais. Išmaišyti ir iškepti. Atidėti.
3. Toje pačioje keptuvėje ištirpinti gabalėlį sviesto ir sudėti traiškytą česnaką. Kepti kol paskleis aromatą.
4. Tuomet į keptuvę įdėti dar gabalėlį sviesto, suberti prieskonius ir smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
5. Taip pat į keptuvę supilti sultinį ir grietinėlę. Išmaišyti ir leisti užvirti.
6. Į paruoštą padažą sudėti gnocchi (nevirtus), suberti keptą vištieną. špinatus. išmaišyti ir uždengti, primažinti kaitrą.
7. Viską troškinti tol, kol gnocchi bus pilnai išvirę (virimo laikas nurodytas ant pakuotės).
Pipirai: pagal skonį
Panašūs receptai
Bulviniai virtinukai gnocchi su naminiu pomidorų padažu
Vištiena su grybais kreminiame padaže
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Vištiena su ryžiais, pievagrybiais ir lydytu sūreliu
Keptuvėje paruošti balandėliai
Greitas vištienos troškinys su grietinėle
Vištiena su imbieru ir medumi
Tagliatelle makaronai su vištiena, saulėje džiovintais pomidorais
Traški vištiena apelsininiame padaže
Sultingi paukštienos kotletai
Apelsininiai vištienos ketvirčiai su spanguolių padažu ir daržovėmis