Sultingi paukštienos kotletai
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Malta vištiena: 400 g
- Malta kalakutiena: 400 g
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Džiūvėsėliai: 2 valg. š.
- Majonezas: 1 valg. š.
- Prieskonių mišinys kotletams: šiek tiek
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Sviestas
- Petražolės: saujelė
- Panko džiūvėsėliai: apvoliojimui
- Aliejus: kepimui
- Kopūstas: 0,5 vnt. (nedidelio)
- Agurkai: 2 vnt.
- Saldieji kukurūzai: 170 g (maža skardinė)
- Saulėgrąžų aliejus: šiek tiek
- Citrinos sultys: šiek tiek
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinius, įberti prieskonius ir džiūvėsėlius, įdėti majonezo. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
2. Šalta sviestą supjaustyti kubeliais, petražoles smulkiai sukapoti.
3. Sviesto gabalėlius apvolioti smulkintose petražolėse ir atidėti.
4. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus - imti po maždaug šaukštą mėsos ir suformuoti blyną.
5. Į vidurį dėti gabalėlį sviesto ir aplink jį suformuoti kotletą.
6. Panko džiūvėsėlius suberti į plačią lėkštę ir juose apvolioti suformuotus kotletus.
7. Keptuvėje įkaitinti tiek aliejaus, kad apsemtų apie pusę kotleto.
8. Kotletus apkepti iš abiejų pusių ir perkelti į kepimo indą.
9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kotletus kepti kol bus pilnai iškepę.
10. Salotoms susmulkinti kopūstą, supjaustyti agurkus, suberti konservuotus kukurūzus (be skysčio). Viską sudėti į dubenį.
11. Salotas pagardinti druska ir pipirais, įpilti šiek tiek aliejaus, įspausti citrinos sulčių.
12. Išmaišyti ir patiekti su kotletais.