Orkaitėje kepti vištienos kotletai su varške ir džiūvėsėliais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Orkaitėje kepti vištienos kotletai su varške ir džiūvėsėliais

Paskelbė:
06 Vasario 2024

Ingredientai

  • malta vištiena: 600 gramų
  • varškė: 180 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • sūdytas sviestas: 100 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • malti maltieji pipirai: žiupsnelio
  • smulkinti krapai: 1 šaukštelio
Apvoliojimui:
  • kiaušiniai: 2
  • vanduo: 100 mililitrų
  • džiūvėsėliai: 100 gramų
  • mediniai iešmeliai (nera būtina)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą sumaišome su krapais ir suformavę nedidelius volelius padedame į šaldymo kamerą kol prireiks.

2. Tada į maltą vištieną sudedame varškę, kiaušinį, druską ir pipirus. Gerai išmaišome.

3. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame blyną, dedame atvėsintą sviestą ir suformuojame kotletą tarsi cepeliną.

4. Apvoliojimui kiaušinius išplakame su vandeniu, o į kitą dubenėlį supilame džiuvėsėlius.

5. Vištienos kotletą apvoliojame kiaušinių plakinyje, po to džiuvėsėliuose.

6. Paskui dėkite į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi, persmeikite vandenyje išmirkytu mediniu iešmeliu ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.

7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: