Rumuniški kotletai - CHIFTELE
Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena
Ganėtinai paprastai pagaminami, bet tikrai neprasti - būtent šitaip aš galėčiau apibūdinti įvairiausius Rumunijos patiekalus.
Šiems kotletams prireiks iš vakaro virtų bulvių, bet jeigu tokių neturite, galima naudoti ir šviežią bulvę, kurią tiesiog sutarkuojame burokite tarka ir apkepiname kartu su daržovėmis. Šio varianto aš pati dar savo namuose neišbandžiau, bet turėtų būti irgi skanu. Aš gamindama šiuos kotletus visada naudoju likusias virtas bulves.
1. Pirmiausia nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite burokinės tarkos pagalba (jeigu naudosite ne virtas, tada sutarkavus-nuspaudžiame rankomis skystį).
2. Tuomet morkas sutarkuokite, svogūnus bei česnakus susmulkinkite.
3. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus ir apkepinkite susmulkintas daržoves (bulvių nereikia kepinti jeigu jos virtos) iki jos bus minkštos. Atvėsinkite.
4. Tada į maltą mėsą sudėkite atvėsintas daržoves, virtas bulves, džiūvėsėlius, kiaušinį, druską ir pipirus, taip pat suberkite susmulkintus žalumynus ir gerai išmaišykite.
5. Formuokite norimo dydžio kotletus (geriau nelabai didelius) ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol kotletai pilnai iškeps.
6. Patiekite iškart su savo mėgstamu garnyru, kol dar šilti. Skanaukite!
Šiems kotletams prireiks iš vakaro virtų bulvių, bet jeigu tokių neturite, galima naudoti ir šviežią bulvę, kurią tiesiog sutarkuojame burokite tarka ir apkepiname kartu su daržovėmis. Šio varianto aš pati dar savo namuose neišbandžiau, bet turėtų būti irgi skanu. Aš gamindama šiuos kotletus visada naudoju likusias virtas bulves.
Ingredientai
- aliejus: 1 šaukšto
- kalakutienos faršas: 500 gramų (tinka ir kitas mėgstamas)
- virtos bulvės su lupena: 2 nedidelių
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- kiaušiniai: 1
- džiūvėsėliai: 50 gramų
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- smulkintos petražolės arba/ir krapai: 1 šaukštelio
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite burokinės tarkos pagalba (jeigu naudosite ne virtas, tada sutarkavus-nuspaudžiame rankomis skystį).
2. Tuomet morkas sutarkuokite, svogūnus bei česnakus susmulkinkite.
3. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus ir apkepinkite susmulkintas daržoves (bulvių nereikia kepinti jeigu jos virtos) iki jos bus minkštos. Atvėsinkite.
4. Tada į maltą mėsą sudėkite atvėsintas daržoves, virtas bulves, džiūvėsėlius, kiaušinį, druską ir pipirus, taip pat suberkite susmulkintus žalumynus ir gerai išmaišykite.
5. Formuokite norimo dydžio kotletus (geriau nelabai didelius) ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol kotletai pilnai iškeps.
6. Patiekite iškart su savo mėgstamu garnyru, kol dar šilti. Skanaukite!
Raktažodžiai:
aliejus, kalakutiena, farsas, kalakutienos farsas, svogunai, morkos, bulves, kiausiniai, dziuveseliai, petrazoles, krapai, pipirai
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Soti bulvių mišrainė su grybais
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Virti bulviniai kukuliai
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
Orkaitėje kepti bulvių kotletai su rūkyta vištiena ir sūriu
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Tradiciniai lietuviški cepelinai
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Skanu, greita ir pigu! Bulvių kotletai, galima daryti su įdaru ir be
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Cepelinai pagal Rimuka
Virtų bulvių kukuliai su baltu padažu
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
Daržovių mišrainė su majonezu
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis