Tailandietiškas vištienos troškinys

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Tailandietiškas vištienos troškinys

Paskelbė:
21 Spalio 2023

Ingredientai

  • vištienos šlaunelių mėsa: ~600 gramų (supjaustome nedideliais gabaliukais)
  • kokosų pienas: 1 skardinės
  • kario pasta: 2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
  • paprikos: 2 (supjaustome šiaudeliais)
  • morkos: 1 (supjaustome nedideliais šiaudeliais)
  • šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
  • svogūnai: 1 (supjaustome smulkiais gabaliukais)
  • imbiero šaknis: 1 valgomojo šaukšto (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • rudas cukrus: 3 arbatinių šaukštelių
  • žuvies padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  • juodieji pipirai
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio (galite pakeisti kario milteliais)
  • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio (galite pakeisti kario milteliais)
  • laimo vaisiaus sultys: iš 0,5 vnt.
  • šviežia kalendra
  • aliejus (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų.

2. Įkaitintame aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol jis tampa gražios auksinės spalvos.

3. Tada suberiame vištienos šlaunelių mėsą ir ją apkepame, kol ši nebebūna raudona.

4. Suberiame česnaką ir imbierą. Pakepiname maždaug 30 sekundžių.

5. Kario pastą sumaišome su keliais šaukštais kokosų pieno. Ją, daržoves, prieskonius sumaišome su mėsa. Kepiname kelias minutes.

6. Supilame kokosų pieną ir uždengiame dangtį. Troškiname ant nedidelės kaitros maždaug 12 minučių.

7. Į pabaigą įberiame žuvies padažo, cukraus ir suberiame žirnelius. Viską išmaišome. Įlašiname laimo vaisiaus sulčių, užbarstome kalendras. Permaišome, patiekiame su virtais ryžiais ir skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: