Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Chicken stir try -  vištienos ir daržovių troškinys

Paskelbė:
24 Liepos 2022
Stir fry patiekalus aš pati asmeniškai gaminu ganėtinai dažnai. Gamindama juos viską dedu "iš akies", bet šįkart proporcijas paskaičiavau labai tiksliai, kad ir Jūs žinotumėt kaip pasigaminti tobulą troškinio variantą. Šio tipo patiekalai yra nuostabus būdas sunaudoti didesnį kiekį įvairių daržovių.

Vietoje žemės riešutų galite panaudoti ir anakardžius.



Ingredientai



  • Vištienai:
    • vištienos krūtinėlės: 3 (500 gramų)
    • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai
  • Daržovėms:
    • brokoliai: 0,5 didelio (atskiriame žiedynėliais)
    • morkos: 1 (supjaustome šiek tiek įstrižai)
    • šitake grybai (tinka ir kitokios rūšies): 1 saujos (supjaustome)
    • paprikos: 1 (supjaustome šiaudeliais ir dar perpus)
    • sūdyti žemės riešutai: trečdalio stiklinės
    • aliejus (kepimui)
  • Padažui:
    • sojų padažas: ketvirtadalio stiklinės
    • vanduo: trečdalio stiklinės (arba sultinys)
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių (sugrūdame)
    • imbieras: 1 valgomojo šaukšto (smulkiai sutarkuojame)
    • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia vištienos krūtinėles perpjauname išilgai, tuomet dar į dvi dalis ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Tada inde vištienos gabaliukus sumaišome su sojų padažu ir aliejumi. Užberiame krakmolą ir išmaišome.
3. Paliekame marinuotis kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
4. Sumaišome visus padažui skirtus ingredientus.
5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant aukštos kaitros.
6. Suberiame pasimarinavusią vištieną ir kepame, dažnai maišydami, kol ji bus pilnai iškepusi.
7. Tuomet vištieną išimame iš keptuvės.
8. Dar kartą įkaitiname aliejų ant aukštos kaitros.
9. Suberiame brokolį, grybus ir morką. Galite įpilti šiek tiek vandens. Kepame, maišydami, maždaug kelias minutes, kol daržovės suminkštėja.
10. Suberiame papriką ir dar šiek tiek pakepame.
11. Supilame padažą ir jį užviriname. Kaitiname maždaug 60 sekundžių, kol jis šiek tiek sutirštėja.
12. Suberiame vištieną ir riešutus. Pakepame dar maždaug 60 sekundžių. Daržovės turi būti suminkštėjusios, bet dar išlikusios traškios.
13. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: