Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Kategorija: Mėsos patiekalai / Vištiena ir paukštiena
Šį kartą gaminau kiek neįprastą patiekalą: vištienos kukulius su marokietiškais skoniais. Padaže yra ne tik konservuoti pomidorai, bet ir morkos bei raudonieji lęšiai. Šis patiekalas yra maistingas, labai sotus, o pagaminimas tikrai paprastas ir lengvas.
Ingredientai
1. Pirmiausia inde sumaišome maltą vištieną, kiaušinį, džiuvesėlius, prieskonius ir druską.
2. Drėgnomis rankomis suformuojame nedidelius vištienos kukulius.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
4. Vištienos kukulius iš abiejų pusių apkepame po keletą minučių. Jie gali būti iki galo neiškepę, nes dar keps po to, kartu su padažu.
5. Apkeptus išimame iš keptuvės.
6. Išvalome keptuvę, dar kartą įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros. Apkepiname svogūną, morką maždaug 5-7 minutes. Ji turi suminkštėti.
7. Suberiame česnaką ir prieskonius. Viską apkepame maždaug 30 sekundžių.
8. Supilame konservuotus pomidorus, raudonuosius lęšius, įpilame vandens ir įberiame druskos.
9. Viską užkaičiame, tuomet sumažiname kaitrą iki nedidelės temperatūros ir troškiname maždaug 15 minučių arba kol lęšiai būna minkšti.
10. Po to sudedame vištienos kukulius ir patroškiname dar maždaug 5 minutes.
11. Apibarstome petražolėmis ir pipirais. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- Vištienos kukuliams:
- malta vištiena: 400 gramų
- kiaušiniai: 1
- džiūvėsėliai: 1-2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
- petražolės: 1 valgomojo šaukšto (susmulkiname)
- paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kuminas: trečdalio arbatinio šaukštelio
- kajeno pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- aliejus (kukulių kepimui)
- Konservuotų pomidorų padažui:
- konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 mililitrų)
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- raudonieji lęšiai: 0,3-0,5 stiklinės
- morkos: 2 vid. dydžio (smulkiai supjaustome)
- vanduo: 0,5-1 stiklinės
- svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
- paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- kajeno pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
- ciberžolė: trečdalio arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- petražolės (susmulkiname)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia inde sumaišome maltą vištieną, kiaušinį, džiuvesėlius, prieskonius ir druską.
2. Drėgnomis rankomis suformuojame nedidelius vištienos kukulius.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
4. Vištienos kukulius iš abiejų pusių apkepame po keletą minučių. Jie gali būti iki galo neiškepę, nes dar keps po to, kartu su padažu.
6. Išvalome keptuvę, dar kartą įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros. Apkepiname svogūną, morką maždaug 5-7 minutes. Ji turi suminkštėti.
7. Suberiame česnaką ir prieskonius. Viską apkepame maždaug 30 sekundžių.
8. Supilame konservuotus pomidorus, raudonuosius lęšius, įpilame vandens ir įberiame druskos.
9. Viską užkaičiame, tuomet sumažiname kaitrą iki nedidelės temperatūros ir troškiname maždaug 15 minučių arba kol lęšiai būna minkšti.
10. Po to sudedame vištienos kukulius ir patroškiname dar maždaug 5 minutes.
11. Apibarstome petražolėmis ir pipirais. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos kukuliai, petrazoles, kajeno pipirai, česnakas, kiausiniai, mesa, pomidoru pasta, svogunas, cinamonas, ciberzole
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
čili sriuba / troškinys su faršu
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
GRILL VIŠTIENA PIPIRINIAME PADAŽE
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI
MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Jautienos ir kokosų karis
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS