Vištienos šlaunelių mėsos guliašas su morkomis pagal Beatą
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Šiandien pietums labai norėjau pasigaminti kokio nors skanaus guliašo ar kokio troškinio. Tik bėda buvo ta, kad šaldytuve turėjau tik vištienos šlaunelių mėsos, o iš jos guliašo niekada nebuvau ruošusi. Greit peržvelgiau savo turimus kitus produktus, peržiūrėjau šaldytuvo turinį ir supratau, kad bus guliašas su morkomis. Receptas tikrai pasiteisino ir noriu jį Jums labai parekomenduoti.
Aš šį kartą savo šeimai, vištienos guliašą patiekiau su virtomis bulvėmis ir salotomis, bet Jūs galite rinktis ir kitą pamėgtą garnyrą.
1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą.
2. Dėkite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą. Pabarstykite druska ir pakepinkite maždaug 3-5 minutes.
3. Tada sudėkite kapotą svogūną ir griežinėliais supjaustytas morkas. Keptuvę uždenkite dangčiu ir patroškinkite maždaug 10-12 minučių.
4. Po to berkite miltus, nuolatos maišydami supilkite sultinį, dėkite burokinę tarka sutarkuotus raugintus agurkėlius, taip pat sudėkite pomidorų pastą.
5. Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 15 minučių, kartas nuo karto pamaišydami ir įpildami šiek tiek pieno.
6. Paskui berkite susmulkintus krapus, svogūnų laiškus, supilkite likusį pienas, gerai išmaišykite ir patroškinkite maždaug 5-8 minutes.
7. Patiekite ir skanaukite!
Aš šį kartą savo šeimai, vištienos guliašą patiekiau su virtomis bulvėmis ir salotomis, bet Jūs galite rinktis ir kitą pamėgtą garnyrą.
Ingredientai
- vištienos šlaunelių mėsa be odos ir kaulų: ~500 gramų
- morkos: 2 didelės
- svogūnai: 1 didelio
- rauginti agurkai: 2 nedideli
- švelniai sūdytas vištienos sultinys: 100 mililitrų
- pienas: 100 mililitrų
- pomidorų pasta: 2 arbatinių šaukštelių
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 3 skiltelių
- smulkinti krapai: 1 saujos
- smulkinti svogūnų laiškai: 1 saujos
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą.
2. Dėkite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą. Pabarstykite druska ir pakepinkite maždaug 3-5 minutes.
3. Tada sudėkite kapotą svogūną ir griežinėliais supjaustytas morkas. Keptuvę uždenkite dangčiu ir patroškinkite maždaug 10-12 minučių.
4. Po to berkite miltus, nuolatos maišydami supilkite sultinį, dėkite burokinę tarka sutarkuotus raugintus agurkėlius, taip pat sudėkite pomidorų pastą.
5. Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 15 minučių, kartas nuo karto pamaišydami ir įpildami šiek tiek pieno.
6. Paskui berkite susmulkintus krapus, svogūnų laiškus, supilkite likusį pienas, gerai išmaišykite ir patroškinkite maždaug 5-8 minutes.
7. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
vistiena, morkos, svogunsi, vistienos slauneles, guliasas, miltai, pienas, sultinys, cesnakas, krapai, druska
Vištienos šlaunelių mėsos suktinukai
Vištienos guliašas su bulvėmis, prievagrybiais, šonine ir grietinėle
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Vištienos suktinukai su šonine, įdaryti paprika ir varškės sūreliu
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Kiaulienos odelių ir vištienos vyniotinis
Šernienos guliašas
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Greita vištienos krūtinėlės mišrainė su agurkais, kiaušiniais, kumpiu ir sūriu
Pupelių sriuba su vištiena
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Vištienos skrandukų ir širdelių troškinys su grietinėle ir daržovėmis
Įdarytos vištų šlaunelės
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
Morkų ir vištienos mišrainė
Vištienos šlaunelės, keptos ant grotelių