Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Mano šeimai, kaip ir man pačiai labai patinka patiekalai iš paukštienos, tad norisi ją paruošti dažnai ir kas kartą vis kitaip, kažkaip įdomiau. Šį kartą pasirinkau Virtuvės mitų griovėjų receptą ir kiek adaptavau prie savo namie ingredientų. Rezultatas gavosi tikrai nuostabus, skonis ir kvapas priminė kinų maistą. Gaminsiu šitaip dar ne vieną kartą.
Padažui:
1. Iš pradžių vištienos ketvirčius perpjauname per sąnarį beveik perpus.
2. Tada išverdame vandenyje su sultinio kubeliu.
3. Išėmusios iš sultinio, nusausiname.
4. Padažas: Nurodytus ingredientus maisto smulkintuvu susmulkiname ir sumaišome. Padažas gausis tirštas.
5. Po to virtą vištieną apkepame keptuvėje su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir pagardiname maždaug puse kiekio padažo.
6. Perdedame į kepimui skirtą indą.
7. Tuomet baklažaną supjaustome kubeliais ir apkepame su likusiu aliejumi.
8. Šalia sudedame į 8 dalis supjaustytas slyvas. Trumpai patroškiname ir uždedame ant vištienos.
9. Sudedame likusį padažą ir pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15-20 minučių. Patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- vištienos ketvirčiai: 4
- baklažanai: 1
- slyvos: 3
- sultinio kubeliai: 1
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (apkepimui)
Padažui:
- džiovintos slyvos: 150 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- imbieras: 2 centimetrų gabaliuko
- džiovinti čili dribsniai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- teriyaki padažas: 150 mililitrų
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos ketvirčius perpjauname per sąnarį beveik perpus.
2. Tada išverdame vandenyje su sultinio kubeliu.
3. Išėmusios iš sultinio, nusausiname.
4. Padažas: Nurodytus ingredientus maisto smulkintuvu susmulkiname ir sumaišome. Padažas gausis tirštas.
5. Po to virtą vištieną apkepame keptuvėje su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir pagardiname maždaug puse kiekio padažo.
6. Perdedame į kepimui skirtą indą.
7. Tuomet baklažaną supjaustome kubeliais ir apkepame su likusiu aliejumi.
8. Šalia sudedame į 8 dalis supjaustytas slyvas. Trumpai patroškiname ir uždedame ant vištienos.
9. Sudedame likusį padažą ir pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15-20 minučių. Patiekiame ir lepinamės!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
paukštiena, vištiena, pikantiška vištiena, baklažanai, slyvos, sultinio kubeliai, svogūnai, imbieras, rudas cukrus, cukrus
Panašūs receptai
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
Lipni kepta vištiena orkaitėje, su slyvomis
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Greita vištiena orkaitėje pagal VMG - patiko visai šeimai!
Greitai pagaminami vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
BBQ plėšyta vištiena su plokščia duonele
Ančių kojelės su slyvomis ir žvaigždanyžiais