Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Mano šeimai, kaip ir man pačiai labai patinka patiekalai iš paukštienos, tad norisi ją paruošti dažnai ir kas kartą vis kitaip, kažkaip įdomiau. Šį kartą pasirinkau Virtuvės mitų griovėjų receptą ir kiek adaptavau prie savo namie ingredientų. Rezultatas gavosi tikrai nuostabus, skonis ir kvapas priminė kinų maistą. Gaminsiu šitaip dar ne vieną kartą.
Padažui:
1. Iš pradžių vištienos ketvirčius perpjauname per sąnarį beveik perpus.
2. Tada išverdame vandenyje su sultinio kubeliu.
3. Išėmusios iš sultinio, nusausiname.
4. Padažas: Nurodytus ingredientus maisto smulkintuvu susmulkiname ir sumaišome. Padažas gausis tirštas.
5. Po to virtą vištieną apkepame keptuvėje su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir pagardiname maždaug puse kiekio padažo.
6. Perdedame į kepimui skirtą indą.
7. Tuomet baklažaną supjaustome kubeliais ir apkepame su likusiu aliejumi.
8. Šalia sudedame į 8 dalis supjaustytas slyvas. Trumpai patroškiname ir uždedame ant vištienos.
9. Sudedame likusį padažą ir pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15-20 minučių. Patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- vištienos ketvirčiai: 4
- baklažanai: 1
- slyvos: 3
- sultinio kubeliai: 1
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (apkepimui)
Padažui:
- džiovintos slyvos: 150 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- imbieras: 2 centimetrų gabaliuko
- džiovinti čili dribsniai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- teriyaki padažas: 150 mililitrų
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos ketvirčius perpjauname per sąnarį beveik perpus.
2. Tada išverdame vandenyje su sultinio kubeliu.
3. Išėmusios iš sultinio, nusausiname.
4. Padažas: Nurodytus ingredientus maisto smulkintuvu susmulkiname ir sumaišome. Padažas gausis tirštas.
5. Po to virtą vištieną apkepame keptuvėje su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir pagardiname maždaug puse kiekio padažo.
6. Perdedame į kepimui skirtą indą.
7. Tuomet baklažaną supjaustome kubeliais ir apkepame su likusiu aliejumi.
8. Šalia sudedame į 8 dalis supjaustytas slyvas. Trumpai patroškiname ir uždedame ant vištienos.
9. Sudedame likusį padažą ir pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15-20 minučių. Patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
paukštiena, vištiena, pikantiška vištiena, baklažanai, slyvos, sultinio kubeliai, svogūnai, imbieras, rudas cukrus, cukrus
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Skanus padažas balandėliams
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
Kepti pievagrybiai
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Morkų ir silkės užtepėlė
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Šniceliai su balta duona ir padažu
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA