Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje

Paskelbė:
16 Geg. 2022
Šios dienos pietums visai nesinorėjo nieko iš kiaušinių ir miltų. Tad nusprendžiau pagaminti vištienos kepsnelius orkaitėje, kurie būtų be jokių miltų. Vietoje jų panaudojau smulkiai sutarkuotą sūrį "Grana Padano". Jį galite pakeisti parmezanu.
Kepsneliai iškepė itin minkšti ir sultingi. Juos patiekiau su vyšninių pomidorų, agurkų, ridikėlių salotomis, grikiais bei avokadu. Jūs žinoma galite rinktis savo mėgstamą garnyrą.  




Ingredientai



  • Keto vištienos kepsneliams:
    • vištienos filė: 500 gramų (~10x4 centimetrų dydžio gabaliukų)
    • alyvuogių aliejus: ketvirtadalio stiklinės
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: trijų ketvirtadalių stiklinės (parmezanas, "Džiugas", "Grana Padano")
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • Graikiško jogurto ir krapų padažui:
    • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
    • smulkiai supjaustyti krapai: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: ~2-3 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kitas saldiklis)
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

Recepto paruošimas



1. Kepto vištienos kepsneliai: Pirmiausia inde sumaišome vištieną, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų.
2. Paliekame pasimarinuoti maždaug 20 minučių kambario temperatūroje.
3. Tada lėkštėje sumaišome sūrį, prieskonius, žiupsnelį druskos ir pipirų.
4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
5. Ant viršaus uždedame orkaitės groteles, ant jų vėl kepimo popierių (šitai daroma tam, kad vištienos apačia geriau apskrustų).
6. Vištienos gabaliukus apvoliojame sūryje ir sudėliojame ant pasiruoštos kepimo skardos.
7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 14-16 minučių.
8. Graikiško jogurto ir krapų padažas: Indelyje sumaišome visus nurodytus ingredientus tarpusavyje. Jei graikiškas jogurtas itin tirštas, galima įpilti kelis šaukštus vandens. Patiekiame su iškeptais vištienos kepsneliai ir skanaujame!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно