Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas su soja, medumi ir aliejumi
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Geriausiai šiam sultingam šašlykų receptui tinka vištienos blauzdelės arba kumpeliai be kaulų ir odos. Iškepus, mėsa būna nepaprastai skani ir sultinga! Paruošimas itin paprastas, ingredientai taip pat. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti jau artimiausiomis dienomis! ;)
1. Pirmiausia tarpusavyje sumaišome visus marinato ingredientus.
2. Tada užpilame ant vištienos blauzdelių (arba vištienos kumpelių).
3. Viską gerai išmaišome ir marinuojame šaltai mažiausiai 12 valandų (galite laikyti iki 4 dienų drąsiai, esu išlaikiusi ir 5).
4. Po to kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, gerai pavartydami, kol vištiena pilnai iškepa.
5. Patarimas: Galite kepti ir orkaitėje, sunėrus ant šaltame vandenyje išmirkytų iešmelių ir juos sudėjus ant grotelių. Nepamirtame po apačia padėti kokią skardą, kur galės subėgti riebalai...
6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! ;)
7. Galima kepti ir orkaitėje, sunėrus ant šaltame vandenyje išmirkytų iešmelių ir juos sudėjus ant grotelių. Nepamirškite po apačia padėti skardą, kur subėgs riebalai...
Ingredientai
- vištienos blauzdelės: 1,2 kilogramo (puikiai tinka ir vištienos kumpeliai)
- sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejus: 0,5 stiklinės
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- skystas medus: 0,5-1 arbatinio šaukštelio (tinka ir medus)
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tarpusavyje sumaišome visus marinato ingredientus.
2. Tada užpilame ant vištienos blauzdelių (arba vištienos kumpelių).
3. Viską gerai išmaišome ir marinuojame šaltai mažiausiai 12 valandų (galite laikyti iki 4 dienų drąsiai, esu išlaikiusi ir 5).
4. Po to kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, gerai pavartydami, kol vištiena pilnai iškepa.
5. Patarimas: Galite kepti ir orkaitėje, sunėrus ant šaltame vandenyje išmirkytų iešmelių ir juos sudėjus ant grotelių. Nepamirtame po apačia padėti kokią skardą, kur galės subėgti riebalai...
6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! ;)
7. Galima kepti ir orkaitėje, sunėrus ant šaltame vandenyje išmirkytų iešmelių ir juos sudėjus ant grotelių. Nepamirškite po apačia padėti skardą, kur subėgs riebalai...
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos blauzdeles, soja, aliejus, druska, pipirai, juodieji pipirai, saslykai, bazilikas, medus
VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MEDAUS - CINAMONO MARINATE
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su ryžiais
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Šašlykai majonezo marinate su paprikom
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Kaukazietiškas avienos šašlykas
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Azijietiškas vištienos troškinys su brokoliais, medumi, sojos padažu ir sezamo sėklomis
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Senovinis šašlykų receptas su actu
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Kiaulienos odelių ir vištienos vyniotinis