Vištienos plovas su pistacijomis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Tokį plovą iš vištienos visai nėra sunku pasigaminti. Galiu tik pasakyti, kad pistacijos jį pakelia į visai naują lygį. Sunku net apibūdinti tą visą skonį, bet pabandykite ir sužinosite, kaip skanu. :)
1. Pirmiausia puode įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą aliejaus. Apkepame vištieną maždaug dvi minutes, kol apskrunda ir išimame iš puodo.
2. Supilame likusį aliejų ir apkepame maišydami svogūnus, česnakus bei morką, kol suminkštėja, maždaug tris minutes.
3. Tada suberiame ryžius, prieskonius ir išmaišome. Supilame sultinį ir 60 mililitrų vandens, užviriname.
4. Tuomet įmaišome vištieną, sumažiname kaitrą, uždengiame puodą ir verdame maždaug 12 minučių, kol ryžiai tampa minkšti.
5. Išmaišome šakute, nukeliame nuo viryklės ir paliekame uždengę maždaug 5 minutes.
6. Suberiame du šaukštus pistacijų ir pusę puodelio petražolių, jeigu dar reikia, pagardiname druska. Išmaišyti.
7. Patiekiame užbarstę likusias pistacijas bei petražoles. Skanaujame!
Ingredientai
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- vištienos krūtinėlė: 3 nedidelių (supjaustome į smulkias dalis)
- svogūnai: 1 didelio (supjaustome kubeliais)
- česnakas: 2 skiltelių (išspaudžiame spaudykle)
- ryžiai: 1 puodelio (200 gramų)
- malta džiovinta kalendra: 1 valgomojo šaukšto
- cinamonas: 1 šaukštelio
- grybų sultinys: 2 puodelių (500 mililitrų)
- sukapotos pistacijos: 3 valgomųjų šaukštų
- sukapotos petražolės: trijų ketvirtadalių puodelio
- morkos: 1 didelės (sutarkuotos)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą aliejaus. Apkepame vištieną maždaug dvi minutes, kol apskrunda ir išimame iš puodo.
2. Supilame likusį aliejų ir apkepame maišydami svogūnus, česnakus bei morką, kol suminkštėja, maždaug tris minutes.
3. Tada suberiame ryžius, prieskonius ir išmaišome. Supilame sultinį ir 60 mililitrų vandens, užviriname.
4. Tuomet įmaišome vištieną, sumažiname kaitrą, uždengiame puodą ir verdame maždaug 12 minučių, kol ryžiai tampa minkšti.
5. Išmaišome šakute, nukeliame nuo viryklės ir paliekame uždengę maždaug 5 minutes.
6. Suberiame du šaukštus pistacijų ir pusę puodelio petražolių, jeigu dar reikia, pagardiname druska. Išmaišyti.
7. Patiekiame užbarstę likusias pistacijas bei petražoles. Skanaujame!
Raktažodžiai:
plovas, pistacijos, vistienos plovas, plovas su pistacijomis, vistienos krutinele, cinamonas, ryziai, petrazoles, grybu sultinys, cesnakas
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Vištienos plovas čenakinėse
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Uzbekiškas plovas su vištiena
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Bulvių "kišenėlės"
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Enčilados su vištiena ir špinatais
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
AVIENOS PLOVAS
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba