Fettuccine makaronai su vištiena
Kategorija: Makaronai, pica / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 450 gramų
- druska
- pipirai
- svogūnų milteliai: šiek tiek
- česnako milteliai: šiek tiek
- vištienos sultinys: 1,5 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
- česnakas: 2 skiltelių
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- šviežios smulkintos petražolės: 2 šaukštų
- kreminis sūris: 4 šaukštų (toks kaip "Philadelphia")
- tarkuotas Parmezano sūris: 4 šaukštų
- miltai: 1 šaukšto
- Fettuccine makaronai: 250 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos krutinėles iš abiejų pusių apibarstome druska, pipirais, svogūnų bei česnakų milteliais.
2. Alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje ir jame apkepame vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrunda.
3. Išimame iš keptuvės, sudedame į lėkštę ir leidžiame šiek tiek pravėsti.
4. Kai jau pravėsta, supjaustome nedideliais gabaliukais.
5. Į verdantį, pasūdytą vandenį dedame virti makaronus. Verdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
6. Kai išverda, nukošiame
7. Į tą pačią keptuvę, kur kepėme vištieną, sudedame susmulkintą česnaką (jeigu keptuvė labai sausa, įpilame šlakelį aliejaus), pakepame maždaug 60 sekundžių.
8. Dedame vieną šaukštą miltų, išmaišome, pakepame maždaug 30 sekundžių, kad dingtų žalių miltų skonis.
9. Į keptuvę supilkite sultinį, sudedame supjaustytą vištieną, kepame maždaug 4-5 minutes, kol padažas sutirštėja.
10. Po to dedame kreminį sūrį, išmaišome ir paverdame kelias minutes.
11. Tada sudedame sutarkuotą parmezaną, makaronus bei petražoles.
12. Viską išmaišome, pakaitiname, kol sūris išsilydo. Patiekiame ir skanaujame!