Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas

Paskelbė:
25 Gruodžio 2021
Mano šeima itin mėgsta šį greitai pagaminamą, rytietišką plovą su vištiena ir basmati ryžiais, gamintą greitpuodyje. 

Ingredientai


  • vištienos šlaunelės be kaulo ir be odelės: 500 gramų
  • ghee sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (arba alyvuogių aliejus)
  • svogūnai: 3 (dideli)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • aštrūs pipirai: 1 (galite naudoti ir chilly powder)
  • pomidorai savo sultyse: 1 indelio (~250-300 gramų)
  • pomidorų pasta: ~15-20 gramų (nėra būtina)
  • Basmati ryžiai: ~250-300 gramų (galite naudoti ir kitokius; bet šie yra mano mėgstamiausi)
  • indiški kmynai (kuminas): ~10-15 gramų
  • Garam masala: ~10-15 gramų
  • malta kalendra: ~15-20 gramų
  • kurkuma: 10 gramų
  • druska: pagal skonį
  • šviežia kalendra: 1 saujos (arba petražolės)


Recepto paruošimas


1. Patarimas: Vietoje pomidorų savo sultyse galite naudoti ir šviežius pomidorus, juos reikia nublanširuoti bei smulkiai supjaustyti. Bet man kartais labai svarbu ne tik gardus maistas, bet ir kuo greičiau paruošiamas, tad aš renkuosi vakuotus pomidorus ir galiu patikinti, kad skonis nuo to nenukenčia.
2. Patarimas: Norint pagaminti plovą greitai - idealiausia jį gaminti greitpuodyje. Jeigu savo virtuvėje neturite greitpuodžio, tuomet galite gaminti plovą puode su storu dugnu.
3. Pirmiausia įkaitiname puodą arba greitpuodį bei supilame ten alyvuogių aliejų arba išlydome ghee sviestą.
4. Tuomet suberiame kumino sėklas ir, kai jos paskleidžia savo aromatą, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus.
5. Kai jau svogūnai švelniai pagelsta, suberiame smulkiai sukapotą česnaką (būtent sukapotą, o ne išspaustą) bei smulkiai pjaustytą aštrųjį pipirą. Svogūnų su česnakais nereiktų palikti be priežiūros, juos reikia kartas nuo karto permaišyti, kad jie parustų, o ne pridegtų.
6. Kai jau greitpuodyje masė pasidarys minkšta bei švelniai ruda - dedame pomidorus savo sultyse bei pomidorų pastą ir suberiame visus prieskonius: garam masalą, kurkumą, maltą kalendrą bei druską. Viską gerai išmaišome bei paliekame troškintis maždaug 5 minutes.
7. Tuomet sudedame mažais gabaliukais (~2x2 centimetrų dydžio) supjaustytą vištieną ir paliekami troškintis dar apie 5 minutes.
8. Paskui sudedame ryžius, įpilame du su puse karto daugiau vandens, visą masę gerai išmaišome ir uždengiame dangčiu.
9. Jeigu patiekalas yra gaminamas greitpuodyje - jam pagaminti užteks trijų švilpukų, na o jeigu jis gaminamas puode - tada jį reikia palikti ant vidutinės kaitros maždaug 15 minučių.
10. Paskui, kai jau greitpuodis sušvilps tris kartus, reikia jį nuimti nuo kaitros ir palikti pastovėti, kol atvėsta.
11. Atidengus dangtį privalu patikrinti, ar ryžiai jau išbrinkę ir ar pakanka skonių. Jeigu ko nors trūksta - galite įdėti, išmaišyti ir dar keletą minučių patroškinti.
12. Kai jau mūsų plovas paruoštas, jį galite išdėti į plokščias lėkštes, pabarstyti kalendra arba petražolėmis ir patiekti su kokia nors Raita (jeigu plovas tikrai ugninis, tada itin skanu agurkų raita su medumi).
13. Aš pati visada plovą valgau rankomis (taip kaip išmokiau daryti keliaudama), bet mano namiškiai vis dar neišdrįsta, tad aš ant stalo padedu ir įrankius. Skanaus!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: