Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Neriebus, man pats skaniausias birus kalakutienos plovas, su šiek tiek aštrumo užuominų. Darbo visai nedaug, nes didžiąją dalį darbo už mus atliks orkaitė. Tikrai rekomenduoju pamėginti. :)
1. Užmarinuokite kalakutieną: Išspauskite laimo vaisiaus sultis, įdėkiti Dijon garstyčias, supilkite aliejų ir suberkite čiobrelį. Aš šį kartą marinavau net 2 paras. Mėsa gavosi labai ir labai minkšta!
2. Po to išsimarinavusią mėsą nusausinkite (tam, kad ši keptuvėje apskrustų, bet nesitroškintų), supjaustykite mažais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje (kuo mažiau maišydami) ant aukščiausios temperatūros, kol gražiai apskrunda.
3. Tada sumažinkite kaitrą ir į keptuvę sudėkite susmulkintus svogūnus bei sutarkuotą morką, įberkite šiek tiek druskos.
4. Po to į kepimo indą suberkite ryžius, įdėkite pasirinkto pomidorų padažo, vieną sultinio kubelį, chipotle pipirų, įspauskite česnaką ir viską užpilkite trimis stiklinėmis verdančio vandens.
5. Sudėkite kalakutienos, svogūnų ir morkų masę.
6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol inde visai nebeliks vandens ir viršus gražiai apskrus.
7. Labai skanu patiekti su marinuotais agurkais. ir šiek tiek grietinės. Skanaus!
Ingredientai
- ryžiai: 1,5 stiklinės (aš naudoju "Basmati")
- svogūnai: 1 (didelio)
- morkos: 1-2
- česnakas: 5 skiltelių
- verdantis vanduo: 3 stiklinių
- kalakutienos krūtinėlė: 500 gramų (arba kalakutienos šlaunelių mėsa)
- kokybiškas pomidorų padažas: pagal skonį (aš naudoju "Karališką")
- sultinys: 1 kubelio
- pipirai
- mėgstami prieskoniai
- aštrūs Chipotle čili pipirų milteliai: gero žiupsnio
- Mėsos marinatui (galite ir praleisti):
- Dižono garstyčios: 2 šaukštų
- laimo vaisiaus sultys: iš 0,5 vnt.
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- citrininis čiobrelis
Recepto paruošimas
1. Užmarinuokite kalakutieną: Išspauskite laimo vaisiaus sultis, įdėkiti Dijon garstyčias, supilkite aliejų ir suberkite čiobrelį. Aš šį kartą marinavau net 2 paras. Mėsa gavosi labai ir labai minkšta!
2. Po to išsimarinavusią mėsą nusausinkite (tam, kad ši keptuvėje apskrustų, bet nesitroškintų), supjaustykite mažais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje (kuo mažiau maišydami) ant aukščiausios temperatūros, kol gražiai apskrunda.
3. Tada sumažinkite kaitrą ir į keptuvę sudėkite susmulkintus svogūnus bei sutarkuotą morką, įberkite šiek tiek druskos.
4. Po to į kepimo indą suberkite ryžius, įdėkite pasirinkto pomidorų padažo, vieną sultinio kubelį, chipotle pipirų, įspauskite česnaką ir viską užpilkite trimis stiklinėmis verdančio vandens.
5. Sudėkite kalakutienos, svogūnų ir morkų masę.
6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol inde visai nebeliks vandens ir viršus gražiai apskrus.
7. Labai skanu patiekti su marinuotais agurkais. ir šiek tiek grietinės. Skanaus!
Raktažodžiai:
ryziai, svogunai, morkos, cesnakas, plovas, kalakutiena, sultinys, pipirai, prieskoniai, garstycios, ciobrelis
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE
Kalakutienos guliašas
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
AVIENOS PLOVAS
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Sultinga kalakutienos filė - kalakuto krūtinėlė orkaitėje
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Kalakutienos donburi - nuo šiol mano mėgstamiausias azijietiškas patiekalas
Kalakutiena su ananasais
Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė
Kalakutienos rutuliukai su maskarpone
Sotus grikių plovas su mėsa ir grybais, keptas keptuvėje
Virtų pupelių užtepėlė
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI
Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena
Vištienos plovas čenakinėse
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
Troškinys su malta mėsa
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Bulvės įdarytos malta kalakutiena
Tikras plovas kazane su aviena