Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje

Paskelbė:
29 Rugpjūčio 2022
Neriebus, man pats skaniausias birus kalakutienos plovas, su šiek tiek aštrumo užuominų. Darbo visai nedaug, nes didžiąją dalį darbo už mus atliks orkaitė. Tikrai rekomenduoju pamėginti.  :)



Ingredientai



  • ryžiai: 1,5 stiklinės (aš naudoju "Basmati")
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 1-2
  • česnakas: 5 skiltelių
  • verdantis vanduo: 3 stiklinių
  • kalakutienos krūtinėlė: 500 gramų (arba kalakutienos šlaunelių mėsa)
  • kokybiškas pomidorų padažas: pagal skonį (aš naudoju "Karališką")
  • sultinys: 1 kubelio
  • pipirai
  • mėgstami prieskoniai
  • aštrūs Chipotle čili pipirų milteliai: gero žiupsnio


  • Mėsos marinatui (galite ir praleisti):
    • Dižono garstyčios: 2 šaukštų
    • laimo vaisiaus sultys: iš 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • citrininis čiobrelis

Recepto paruošimas



1. Užmarinuokite kalakutieną: Išspauskite laimo vaisiaus sultis, įdėkiti Dijon garstyčias, supilkite aliejų ir suberkite čiobrelį. Aš šį kartą marinavau net 2 paras. Mėsa gavosi labai ir labai minkšta!
2. Po to išsimarinavusią mėsą nusausinkite (tam, kad ši keptuvėje apskrustų, bet nesitroškintų), supjaustykite mažais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje (kuo mažiau maišydami) ant aukščiausios temperatūros, kol gražiai apskrunda.
3. Tada sumažinkite kaitrą ir į keptuvę sudėkite susmulkintus svogūnus bei sutarkuotą morką, įberkite šiek tiek druskos.
4. Po to į kepimo indą suberkite ryžius, įdėkite pasirinkto pomidorų padažo, vieną sultinio kubelį, chipotle pipirų, įspauskite česnaką ir viską užpilkite trimis stiklinėmis verdančio vandens.
5. Sudėkite kalakutienos, svogūnų ir morkų masę.
6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol inde visai nebeliks vandens ir viršus gražiai apskrus.
7. Labai skanu patiekti su marinuotais agurkais. ir šiek tiek grietinės. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: