Orkaitėje keptas triušis su apelsinais, kariu ir marinuotais svogūnėliais

Kategorija: Patiekalai iš triušienos


Orkaitėje keptas triušis su apelsinais, kariu ir marinuotais svogūnėliais

Paskelbė:

Orkaitėje keptas triušis su apelsinais, kariu ir marinuotais svogūnėliais – tai puikus patiekalas, sujungiantis egzotiškus prieskonius su švelnia ir sultinga triušio mėsa. Apelsinų sultys suteikia mėsai švelnų saldumą, o karis ir imbieras pridės šiek tiek aštrumo ir gilumo. Šis receptas tikrai taps jūsų kulinarine atradimu.


Ingredientai:

  • Triušis: Puikus baltymų šaltinis, kuris padeda stiprinti raumenis ir audinius.
  • Apelsinai: Vitaminas C, stiprinantis imunitetą ir skatinantis kolageno gamybą.
  • Garstyčios ir medus: Garstyčios pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, o medus suteikia natūralų saldumą, taip pat padeda raminti virškinimą.
  • Karis: Prieskonis, pasižymintis protų aktyvinančiomis savybėmis ir teigiamu poveikiu virškinimui.
  • Marinuoti svogūnėliai: Įtraukia vitaminus ir mineralus, tokius kaip vitaminas C ir kalcis.


Ingredientai

  • triušiai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 3 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • apelsinai: 3
  • apelsino žievelė (supjaustyta juostelėmis): iš 0,5 vnt.
  • smulkintas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
  • medus: 3 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • kajeno pipirai: šiek tiek
  • maži marinuoti svogūnėliai: ~30-40


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia apkepame smulkintus svogūnus iki gelsvos spalvos.

2. Tada sudedame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame.

3. Viską supilame įkepimo indą. Toje pat keptuvėje apkepę triušio gabaliukus sudedame taip pat į indą su svogūnais.

4. Sumaišome imbierą, medų, garstyčias, karį, druską ir pipirus. Išspaudžiame apelsinų sultis ir sumaišę su prieskoniais užpilame ant triušio.

5. Indą su triušiu uždengiame su folija ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių.

6. Bebaigiant kepti sudedame marinuotus svogūnus (be marinato) ir dar kepame jau atidengę maždaug 20 minučių.

7. Troškintą triušį patiekiame su bulvių koše arba virtais ryžiais. Skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook