Troškintas triušis greitpuodyje
Kategorija: Mėsos patiekalų receptai / Patiekalai iš triušienos

Atradau savo naują mylimiausią receptą kaip paruošti troškintą triušį. Pagal jį mėsa bus paruošta ganėtinai greitai, daugiausiai laiko atims marinavimas. Visą sunkiausią darbą už mus atliks greitpuodis, tad mums tik liks pasilepinti tobulu patiekalu. Labai rekomenduoju, nes skonis gaunasi nepakartojamas ir vertas visų pačių didžiausių pagyrų, kurių tik įmanoma susilaukti. :)
1. Pirmiausia triušį supjaustome dalimis (porcijomis) ir sudedame į dubenį.
2. Tada dedame supjaustytą svogūną, supjaustytą česnaką, beriame druską, pilame aliejų ir baltą vyną, permaišome ir paliekame pastovėti maždaug 1-2 valandoms. Per tą laiką kelis kartus viską permaišome.
3. Po to įkaitiname keptuvėje sviestą.
4. Sudedame triušio gabaliukus, nuspaustus nuo skysčio. Likusio skysčio kol kas neišpilame.
5. Apkepame triušieną iki auksinės spalvos.
6. Perdedame mėsą į greitpuodį.
7. Ant likusio sviesto pakepiname svogūną ir česnaką maždaug 1-2 minutes.
8. Sudedame į greitpuodį ant triušienos. Taip pat supilame skystį nuo marinato.
9. Uždarius greitpuodžio dangtį, troškiname maždaug 40 minučių. Išjungus leidžiame pastovėti, kol greitpuodis nustos "šnypšti".
10. Dėdami į lėkštę, užpilame padažu iš puodo. Labai gardu patiekti su mėlynų kopūstų salotomis (arba kitomis savo pamiltomis). Skanaus!
Ingredientai
- triušiai: 1 (~1,3 kilogramo)
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- aliejus: ~1-2 valgomųjų šaukštų
- sausas arba pusiau saldus baltas vynas: ~4-5 valgomųjų šaukštų
- sviestas: ~40-50 gramų (triušiu apkepti)
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia triušį supjaustome dalimis (porcijomis) ir sudedame į dubenį.
2. Tada dedame supjaustytą svogūną, supjaustytą česnaką, beriame druską, pilame aliejų ir baltą vyną, permaišome ir paliekame pastovėti maždaug 1-2 valandoms. Per tą laiką kelis kartus viską permaišome.
3. Po to įkaitiname keptuvėje sviestą.
4. Sudedame triušio gabaliukus, nuspaustus nuo skysčio. Likusio skysčio kol kas neišpilame.
5. Apkepame triušieną iki auksinės spalvos.
6. Perdedame mėsą į greitpuodį.
7. Ant likusio sviesto pakepiname svogūną ir česnaką maždaug 1-2 minutes.
8. Sudedame į greitpuodį ant triušienos. Taip pat supilame skystį nuo marinato.
9. Uždarius greitpuodžio dangtį, troškiname maždaug 40 minučių. Išjungus leidžiame pastovėti, kol greitpuodis nustos "šnypšti".
10. Dėdami į lėkštę, užpilame padažu iš puodo. Labai gardu patiekti su mėlynų kopūstų salotomis (arba kitomis savo pamiltomis). Skanaus!
Panašūs receptai

Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena

Su voveraitėmis troškintas triušis

Kiek laiko virti triušieną?

Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas

Kukuliai su bešamelio padažu

Troškinta aviena su kopūstais

Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais

Troškinta aviena su kopūstais

Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė

Vištienos pjausneliai kitaip

Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais

Karamelizuota kiaulienos karka greitpuodyje