Troškintas triušis greitpuodyje
Kategorija: Mėsos patiekalai / Triušiena
Atradau savo naują mylimiausią receptą kaip paruošti troškintą triušį. Pagal jį mėsa bus paruošta ganėtinai greitai, daugiausiai laiko atims marinavimas. Visą sunkiausią darbą už mus atliks greitpuodis, tad mums tik liks pasilepinti tobulu patiekalu. Labai rekomenduoju, nes skonis gaunasi nepakartojamas ir vertas visų pačių didžiausių pagyrų, kurių tik įmanoma susilaukti. :)
1. Pirmiausia triušį supjaustome dalimis (porcijomis) ir sudedame į dubenį.
2. Tada dedame supjaustytą svogūną, supjaustytą česnaką, beriame druską, pilame aliejų ir baltą vyną, permaišome ir paliekame pastovėti maždaug 1-2 valandoms. Per tą laiką kelis kartus viską permaišome.
3. Po to įkaitiname keptuvėje sviestą.
4. Sudedame triušio gabaliukus, nuspaustus nuo skysčio. Likusio skysčio kol kas neišpilame.
5. Apkepame triušieną iki auksinės spalvos.
6. Perdedame mėsą į greitpuodį.
7. Ant likusio sviesto pakepiname svogūną ir česnaką maždaug 1-2 minutes.
8. Sudedame į greitpuodį ant triušienos. Taip pat supilame skystį nuo marinato.
9. Uždarius greitpuodžio dangtį, troškiname maždaug 40 minučių. Išjungus leidžiame pastovėti, kol greitpuodis nustos "šnypšti".
10. Dėdami į lėkštę, užpilame padažu iš puodo. Labai gardu patiekti su mėlynų kopūstų salotomis (arba kitomis savo pamiltomis). Skanaus!
Ingredientai
- triušiai: 1 (~1,3 kilogramo)
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- aliejus: ~1-2 valgomųjų šaukštų
- sausas arba pusiau saldus baltas vynas: ~4-5 valgomųjų šaukštų
- sviestas: ~40-50 gramų (triušiu apkepti)
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia triušį supjaustome dalimis (porcijomis) ir sudedame į dubenį.
2. Tada dedame supjaustytą svogūną, supjaustytą česnaką, beriame druską, pilame aliejų ir baltą vyną, permaišome ir paliekame pastovėti maždaug 1-2 valandoms. Per tą laiką kelis kartus viską permaišome.
3. Po to įkaitiname keptuvėje sviestą.
4. Sudedame triušio gabaliukus, nuspaustus nuo skysčio. Likusio skysčio kol kas neišpilame.
5. Apkepame triušieną iki auksinės spalvos.
6. Perdedame mėsą į greitpuodį.
7. Ant likusio sviesto pakepiname svogūną ir česnaką maždaug 1-2 minutes.
8. Sudedame į greitpuodį ant triušienos. Taip pat supilame skystį nuo marinato.
9. Uždarius greitpuodžio dangtį, troškiname maždaug 40 minučių. Išjungus leidžiame pastovėti, kol greitpuodis nustos "šnypšti".
10. Dėdami į lėkštę, užpilame padažu iš puodo. Labai gardu patiekti su mėlynų kopūstų salotomis (arba kitomis savo pamiltomis). Skanaus!
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
Su voveraitėmis troškintas triušis
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Kukuliai su bešamelio padažu
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
Žuvies konservai (tušonkė) greitpuodyje
Vištienos pjausneliai kitaip
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Greiti blynai
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Moliūgų plokštainis (be bulvių)
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Labai skani F1 bulvinė pica su kiaulienos faršu ir sūriu
Triušiena troškinta daržovių pataluose
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Kaukazietiškas avienos šašlykas