Orkaitėje kepti sultingi mėsos iešmeliai su triušiena ir bulvėmis
Kategorija: Patiekalai iš triušienos
Ingredientai
- šviežia triušienos mėsa: ~250 gramų (skirta troškinimui / kepimui)
- sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
- Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- malta rūkyta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- šviežios bulvės: 10 (vid. dydžio)
- raudonosios paprikos: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves paverdame pasūdytame vandenyje maždaug 10-15 minučių.
2. Tada dubenyje sumaišome sojos padažą, actą, garstyčias, medų, rūkytą papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
3. Į pasiruoštą marinatą sudedame vienodo dydžio gabaliukais pjaustytą triušieną. Marinuojame šaldytuve maždaug 60 minučių.
4. Marinavimosi laikui einant į pabaigą, papriką išdarinėjame ir supjaustome kvadratiniais gabaliukais.
5. Tada ant iešmelių pakaitomis sumauname perpus perpjautas bulvytes, pasimarinavusius triušienos gabaliukus ir papriką.
6. Iešmelius sudedame į kepimo skardą ištiestą kepimo su popieriumi.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
8. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir/ar padažais. Skanaujame!