Orkaitėje kepti sultingi mėsos iešmeliai su triušiena ir bulvėmis

Kategorija: Patiekalai iš triušienos


Orkaitėje kepti sultingi mėsos iešmeliai su triušiena ir bulvėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • šviežia triušienos mėsa: ~250 gramų (skirta troškinimui / kepimui)
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
  • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • malta rūkyta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • šviežios bulvės: 10 (vid. dydžio)
  • raudonosios paprikos: 1



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves paverdame pasūdytame vandenyje maždaug 10-15 minučių.

2. Tada dubenyje sumaišome sojos padažą, actą, garstyčias, medų, rūkytą papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.

3. Į pasiruoštą marinatą sudedame vienodo dydžio gabaliukais pjaustytą triušieną. Marinuojame šaldytuve maždaug 60 minučių.

4. Marinavimosi laikui einant į pabaigą, papriką išdarinėjame ir supjaustome kvadratiniais gabaliukais.

5. Tada ant iešmelių pakaitomis sumauname perpus perpjautas bulvytes, pasimarinavusius triušienos gabaliukus ir papriką.

6. Iešmelius sudedame į kepimo skardą ištiestą kepimo su popieriumi.

7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.

8. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir/ar padažais. Skanaujame!