Triušiena troškinta daržovių pataluose
Kategorija: Triušiena
Triušiena mūsų virtuvėje yra ganėtinai retai "užsukanti" mėsa. Bet kai turime, norisi pasigaminti kažką ypatingesnio, kad būtų tikrai skanu ir norėtųsi dažniau gaminti su šia mėsa. Šis patiekalas vienas iš tokių. Ganėtinai paprasta paruošti, šiek tiek užima laiko, bet rezultatas tikrai labai geras. :)
1. Iš pradžių triušio kumpelius apkepinkite ant aliejaus ir sviesto abi puses. Išimkite.
2. Tada į tą pačią keptuvę dėkite stambiai supjaustytas daržoves, ant sluoksnio daržovių dėkite kumpelius, o ant viršaus vėl daržoves, neužmirškite prikaišioti prieskonių bei žolelių.
3. Po to pilkite balto vyno bei sultinio, kad apsemtų maždaug pusė indo.
4. Kepimo indą uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę kepti 200 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių.
5. Į kepimo pabaigą iš keptuvės pasemkite keletą šaukštų sultinio, sumaišykite su puse šaukšto miltų ir šaukštu garstyčių, ir supilkite atgal į keptuvę, kad padažas šiek tiek sutirštėtų. Lepinkitės!
Ingredientai
- triušienos priekiniai kumpeliai: 5 (~540 gramų)
- morkos: 4
- bulvės: 4
- paprikos: 1
- saliero gumbai: 1 nedidelio
- saliero stiebai su lapais
- svogūnai: 2
- česnakas: kelių skiltelių
- baltas vynas: 1 taurės
- jautienos sultinys: 1 puodelio
- aliejus ir sviestas
- citrininis čiobrelis: kelių šakelių
- raudonėlis: kelių šakelių
- lauro lapai
- saldžiosios paprikos milteliai
- tarkuotas muskatas
- pipirų grūdeliai
- druska
- miltai: 0,5 šaukšto
- garstyčios: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių triušio kumpelius apkepinkite ant aliejaus ir sviesto abi puses. Išimkite.
2. Tada į tą pačią keptuvę dėkite stambiai supjaustytas daržoves, ant sluoksnio daržovių dėkite kumpelius, o ant viršaus vėl daržoves, neužmirškite prikaišioti prieskonių bei žolelių.
3. Po to pilkite balto vyno bei sultinio, kad apsemtų maždaug pusė indo.
4. Kepimo indą uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę kepti 200 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių.
5. Į kepimo pabaigą iš keptuvės pasemkite keletą šaukštų sultinio, sumaišykite su puse šaukšto miltų ir šaukštu garstyčių, ir supilkite atgal į keptuvę, kad padažas šiek tiek sutirštėtų. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
triusiena, morkos, bulves, paprikos, saliero gumbai, svogunai, cesnakas, vynas, baltas vynas, sultinys, jautienos sultinys, muskatas, garstycios, druska
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
Troškinta triušiena su alyvuogėmis
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS (ORKAITĖJE)
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Rudeninė daržovių sriuba
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Sotus avienos ragu
Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
Lašiša kepta ant grotelių
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Triušio kepenėlės
Keptuvėje kepta traški dorada su daržovėmis
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
Su voveraitėmis troškintas triušis
Troškinys su malta mėsa
Vegetariški balandėliai be mėsos
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Jautienos troškinys su daržovėmis