Triušio kepenėlės
Kategorija: Patiekalai iš triušienos

Labai labai skanus visas derinys ir sviestuko padažiukas su šiek tiek rūgštelės gautos iš vynuogių acto. Nors pati ir nesu kepenėlių mėgėja, bet turbūt dabar pakeisiu savo nuomonę. Idėja šiam receptui gimė iš Jame Oliver.
1. Pakepinkite šiek tiek šoninės ir išimkite iš keptuvės.
2. Tuomet į išsiskyrusius riebalus įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite (tik kol suminkštės) juostelėmis pjaustytus svogūnus su žiupsneliu druskos, taip pat išimkite.
3. Tada apkepinkite miltais pabarstytas kepenėles ir įdėjus pora šaukštų sviesto kartu suverskite šoninę bei svogūnus.
4. Viską truputėlį kartu dar pakepinkite ir įpilkite šiek tiek raudojo arba baltojo vyno acto (aš naudojau raudonąjį) ir po minutės traukite (dar galite užsibarstyti truputį pipirų).
Ingredientai
- šoninė
- alyvuogių aliejus
- svogūnas
- miltais pabarstytos triušio kepenėlės
- pora šaukštų sviesto
- raudonasis arba baltasis vyno actas
Recepto paruošimas
1. Pakepinkite šiek tiek šoninės ir išimkite iš keptuvės.
2. Tuomet į išsiskyrusius riebalus įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite (tik kol suminkštės) juostelėmis pjaustytus svogūnus su žiupsneliu druskos, taip pat išimkite.
3. Tada apkepinkite miltais pabarstytas kepenėles ir įdėjus pora šaukštų sviesto kartu suverskite šoninę bei svogūnus.
4. Viską truputėlį kartu dar pakepinkite ir įpilkite šiek tiek raudojo arba baltojo vyno acto (aš naudojau raudonąjį) ir po minutės traukite (dar galite užsibarstyti truputį pipirų).
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
triusiena, triusis, kepeneles, triusio kepeneles, sonine, vyno actas, raudono vyno actas, baltojo vyno actas, mesa
Panašūs receptai

Su voveraitėmis troškintas triušis

Triušiena troškinta daržovių pataluose

Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena

Troškintas triušis greitpuodyje

Kiek laiko virti triušieną?

Paelja su triušiena, ilgagrūdžiais ryžiais ir žirneliais

Paprastas troškinys su malta mėsa, paprikomis, pupelėmis ir pievagrybiais

Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže

TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE

Orkaitėje kepti sultingi mėsos iešmeliai su triušiena ir bulvėmis

Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais

Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže