Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže

Kategorija: Triušiena


Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže

Paskelbė:
05 Vasario 2022
Tenka pripažinti, kad triušienos mėsa man yra viena iš pačių mėgstamiausių. Atrodo, kad galėčiau ją valgyti kasdien, jeigu tik jos turėčiau šaldytuve. Pagal šį receptą troškinta triušiena gaunasi labai minkšta, o padažas labai tinka. Priminė tokį tikrą skanų naminį maistą. :)



Ingredientai


  • triušienos kumpelių mėsa: 200 gramų
  • lydytas sviestas: 1 šaukštelio (+ 1 šaukšto)
  • svogūnai: 1
  • geltonosios paprikos: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • vištienos sultinys: 0,5 stiklinės
  • grietinėlė: 0,5 stiklinės
  • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
  • citrinos sultys: 1 šaukšto
  • garstyčios: 1 šaukštelio
  • tarkuotas kietasis sūris: trečdalio stiklinės
  • druska
  • šviežiai malti pipirai
  • smulkinti krapai: 1 šaukšto


  • Patiekimui (jeigu norisi):
    • bulvių košė
    • marinuoti burokėliai


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia triušienos kumpelių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su vienu šaukšteliu sviesto.
2. Tada supilame vištienos sultinį, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
3. Per tą laiką, svogūną supjaustome pusžiedžais.
4. Papriką supjaustome plonomis juostelėmis.
5. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepiname supjaustytus svogūną bei papriką. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnako skiltelę.
6. Baigus troškintis triušienai, ten pat sudedame pakepintas daržoves, citrinos žievelę, garstyčias bei supilame sultis, grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais. Paverdame nuo užvirimo kelias minutes.
7. Prieš patiekdami, įmaišome sūrį bei krapus.
8. Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais burokėliais arba kitu mėgstamu garnyru. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: