Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Kategorija: Triušiena
Tenka pripažinti, kad triušienos mėsa man yra viena iš pačių mėgstamiausių. Atrodo, kad galėčiau ją valgyti kasdien, jeigu tik jos turėčiau šaldytuve. Pagal šį receptą troškinta triušiena gaunasi labai minkšta, o padažas labai tinka. Priminė tokį tikrą skanų naminį maistą. :)
1. Pirmiausia triušienos kumpelių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su vienu šaukšteliu sviesto.
2. Tada supilame vištienos sultinį, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
3. Per tą laiką, svogūną supjaustome pusžiedžais.
4. Papriką supjaustome plonomis juostelėmis.
5. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepiname supjaustytus svogūną bei papriką. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnako skiltelę.
6. Baigus troškintis triušienai, ten pat sudedame pakepintas daržoves, citrinos žievelę, garstyčias bei supilame sultis, grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais. Paverdame nuo užvirimo kelias minutes.
7. Prieš patiekdami, įmaišome sūrį bei krapus.
8. Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais burokėliais arba kitu mėgstamu garnyru. Skanaujame!
Ingredientai
- triušienos kumpelių mėsa: 200 gramų
- lydytas sviestas: 1 šaukštelio (+ 1 šaukšto)
- svogūnai: 1
- geltonosios paprikos: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- vištienos sultinys: 0,5 stiklinės
- grietinėlė: 0,5 stiklinės
- citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
- citrinos sultys: 1 šaukšto
- garstyčios: 1 šaukštelio
- tarkuotas kietasis sūris: trečdalio stiklinės
- druska
- šviežiai malti pipirai
- smulkinti krapai: 1 šaukšto
- Patiekimui (jeigu norisi):
- bulvių košė
- marinuoti burokėliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia triušienos kumpelių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su vienu šaukšteliu sviesto.
2. Tada supilame vištienos sultinį, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
3. Per tą laiką, svogūną supjaustome pusžiedžais.
4. Papriką supjaustome plonomis juostelėmis.
5. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepiname supjaustytus svogūną bei papriką. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnako skiltelę.
6. Baigus troškintis triušienai, ten pat sudedame pakepintas daržoves, citrinos žievelę, garstyčias bei supilame sultis, grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais. Paverdame nuo užvirimo kelias minutes.
7. Prieš patiekdami, įmaišome sūrį bei krapus.
8. Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais burokėliais arba kitu mėgstamu garnyru. Skanaujame!
Raktažodžiai:
triusiena, citrinos, grietinele, mesa, troskinys, triusienos kumpeliai, triusienos troskinys, troskinys su triusiena, troskinta triusiena
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Troškinta triušiena su alyvuogėmis
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Šernienos guliašas
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Kokosų piene troškinta lašiša su daržovėmis.