Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Kategorija: Patiekalai iš triušienos

Tenka pripažinti, kad triušienos mėsa man yra viena iš pačių mėgstamiausių. Atrodo, kad galėčiau ją valgyti kasdien, jeigu tik jos turėčiau šaldytuve. Pagal šį receptą troškinta triušiena gaunasi labai minkšta, o padažas labai tinka. Priminė tokį tikrą skanų naminį maistą. :)
1. Pirmiausia triušienos kumpelių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su vienu šaukšteliu sviesto.
2. Tada supilame vištienos sultinį, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
3. Per tą laiką, svogūną supjaustome pusžiedžais.
4. Papriką supjaustome plonomis juostelėmis.
5. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepiname supjaustytus svogūną bei papriką. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnako skiltelę.
6. Baigus troškintis triušienai, ten pat sudedame pakepintas daržoves, citrinos žievelę, garstyčias bei supilame sultis, grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais. Paverdame nuo užvirimo kelias minutes.
7. Prieš patiekdami, įmaišome sūrį bei krapus.
8. Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais burokėliais arba kitu mėgstamu garnyru. Skanaujame!
Ingredientai
- triušienos kumpelių mėsa: 200 gramų
- lydytas sviestas: 1 šaukštelio (+ 1 šaukšto)
- svogūnai: 1
- geltonosios paprikos: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- vištienos sultinys: 0,5 stiklinės
- grietinėlė: 0,5 stiklinės
- citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
- citrinos sultys: 1 šaukšto
- garstyčios: 1 šaukštelio
- tarkuotas kietasis sūris: trečdalio stiklinės
- druska
- šviežiai malti pipirai
- smulkinti krapai: 1 šaukšto
- Patiekimui (jeigu norisi):
- bulvių košė
- marinuoti burokėliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia triušienos kumpelių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su vienu šaukšteliu sviesto.
2. Tada supilame vištienos sultinį, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
3. Per tą laiką, svogūną supjaustome pusžiedžais.
4. Papriką supjaustome plonomis juostelėmis.
5. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepiname supjaustytus svogūną bei papriką. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnako skiltelę.
6. Baigus troškintis triušienai, ten pat sudedame pakepintas daržoves, citrinos žievelę, garstyčias bei supilame sultis, grietinėlę, pagardiname druska ir pipirais. Paverdame nuo užvirimo kelias minutes.
7. Prieš patiekdami, įmaišome sūrį bei krapus.
8. Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais burokėliais arba kitu mėgstamu garnyru. Skanaujame!
Panašūs receptai

Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže

Troškinta triušiena su alyvuogėmis

Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena

Triušiena troškinta daržovių pataluose

Troškintas triušis greitpuodyje

Kiek laiko virti triušieną?

Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais

TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE

Orkaitėje kepti sultingi mėsos iešmeliai su triušiena ir bulvėmis

Paelja su triušiena, ilgagrūdžiais ryžiais ir žirneliais

Kepti kiaušiniai su pieniškomis triušienos dešrelėmis

Makaronai su faršu keptu orkaitėje, pievagrybiais, pomidorais ir sūriu